Laatste ontwikkelingen verbouwing
Fotografie door
Willem II Media

Op zondag 18 augustus is het eindelijk zover! Dan mogen we je weer verwelkomen in het Koning Willem II stadion voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. In deze maandupdate brengen we je opnieuw op de hoogte van alles wat je moet weten over jouw bezoek aan het Koning Willem II stadion. 

Graag vertellen we je meer over de nieuwe situatie na de verbouwing. Zoals je weet, zijn er rondom en in het stadion diverse werkzaamheden uitgevoerd om de faciliteiten en veiligheid tijdens het wedstrijdbezoek te verbeteren. Zo is het stadion in verschillende sectoren opgedeeld, betreden supporters het stadion vanaf de hoeken en zijn er extra horeca- en sanitaire voorzieningen gecreëerd. Om supporters alvast een idee te geven van wat ze kunnen verwachten bij hun eerste bezoek in het nieuwe seizoen, is onderstaande video ontwikkeld.

Veelgestelde vragen
We begrijpen dat supporters mogelijk vragen hebben over het bezoek aan het vernieuwde Koning Willem II stadion. Om je zo goed mogelijk te informeren, hebben we alvast een aantal veelgestelde vragen verzameld en beantwoord. We hopen je hiermee een helder beeld te geven van wat je kunt verwachten en eventuele zorgen weg te nemen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag dan via dit formulier.

  • Hoe laat gaat het stadion open, ik sta namelijk niet graag in de wachtrij?
    Het stadion gaat 2 uur voor de aftrap open. Houd er rekening mee dat er een rij staat bij de ingang en dat je enige tijd nodig hebt om het stadion binnen te komen. Kom dus op tijd!
     
  • Bij welke ingang moet ik naar binnen? Kan ik ook nog bij de trapopgang van een vak naar binnen?
    Het nummer van de ingang staat duidelijk op je seizoenkaart vermeld. De ingangen staan ook bij het stadion aangegeven en op de infozuilen rondom het stadion. Klik hier om de plattegrond te bekijken, zodat je weet waar jouw ingang is. Het is niet mogelijk om via de trapopgangen aan de buitenzijde het stadion te betreden. Eenmaal in het stadion kun je via de gracht en trappen de tribune betreden.
     
  • Kan ik als het druk is ook bij een andere ingang naar binnen waar het minder druk is?
    Nee, je kunt alleen bij de ingang naar binnen die op jouw kaart staat vermeld.
     
  • Ik zit in een rolstoel, hoe kom ik door het tourniquet bij de ingang?
    De mindervalidetribune is bereikbaar via ingang 7. Meld je bij een van de stewards en hij opent voor jou de poort naast het tourniquet en scant je toegangskaart. Je hoeft niet door een tourniquet.
     
  • Hoe werkt het scannen van mijn (digitale) seizoenkaart?
    Zorg dat de QR-code op je kaart of telefoon duidelijk leesbaar is voordat je het tourniquet binnenstapt. Zet de helderheid van je telefoon hoog en zoom in op de QR-code. Houd de QR-code duidelijk en stil onder het leesgedeelte van de scanner.
     
  • Hoe kom je bij je zitplaats?
    Nadat je door de desbetreffende tourniquets bent gegaan, ben je in jouw sector beland met het vak waar u moet gaan zitten. Om je zitplaats te bereiken, loop je richting het veld en vervolgens via de opgehoogde gracht naar de trappen aan de voorzijde van je vak, waarna je via deze trappen naar je stoel gaat.
     
  • Komt er een leuning/oplossing voor mensen die slecht ter been zijn en hoger in het stadion zitten?
    Dit blijft hetzelfde als voorgaande jaren. Supporters kunnen altijd assistentie vragen aan stewards en/of EHBO'ers.
     
  • Hoe hoog zijn de nieuwe afscheidingen op de vakken?
    De nieuwe afscheiding (enkel tussen vakken F en G) zijn net zo hoog als de bestaande hekken op de tribunes.
     
  • Kan ik in de rust naar de Willem II Fanshop en/of supporterscafé D’n Beitel?
    Nee, tijdens de wedstrijd en in de rust is de fanshop en D’n Beitel niet bereikbaar.
     
  • Waar ik zit was geen dames- of herentoilet in de buurt. Kan ik wel naar een toilet in een andere sector?
    Elke sector is voorzien van minimaal één (nieuwe) dames- en herentoilet.
     
  • Mag ik in het stadion een sigaret of e-sigaret roken?
    Nee, het Koning Willem II stadion is een rookvrij stadion. Dat betekent dat zodra je het stadion binnen komt je niet mag roken.
     
  • Is het assortiment van de nieuwe horecapunten en die op de ring uitgebreid?
    Ja, supporters kunnen vanaf dit seizoen hun sector niet meer verlaten, daarom is het aanbod van eten en drinken binnen de sector vergroot. Vanaf 18 augustus zijn er naast de gebruikelijke dranken ook GiG Hard Seltzer en blikjes Bacardi Cola verkrijgbaar. Op het gebied van food worden op de begane grond bij de ingangen van de vakken C, E, J en L verschillende broodjes verkocht. Klik hier voor alle informatie.
     
  • Vak K is een aparta sector en daar werd voorheen geen alcohol geschonken. Kan ik nog wel ergens alcohol halen?
    Ja, waar voorheen geen alcohol werd geschonken in vak K, is dat vanaf het nieuwe seizoen wel het geval. Bier en wijn is te verkrijgen bij het horecapunt in vak K.
     
  • Mag je de wedstrijd bekijken vanaf de rand van het veld, dus in de opgehoogde gracht?
    Je komt bij de meeste vakken voortaan op een nieuwe wijze het stadion binnen, namelijk in de hoeken onder de tribune. Dat geeft een spectaculair zicht op het veld, maar de wedstrijd kijken doe je vanaf je eigen stoel op de tribune. Het is niet toegestaan om tijdens de wedstrijd aan de rand van het veld te staan.
     
  • Ik moet onverhoopt even uit mijn sector, kan ik dan nog wel terug?
    Nee, je seizoenkaart geeft eenmalig toegang tot het stadion op een wedstrijddag. Na het verlaten van het stadion, kun je niet meer opnieuw terug naar binnen.
     
  • Ik wil eerder weg. Hoe verlaat ik het stadion?
    De deuren van de uitgang gaan 10 minuten voor het einde van de wedstrijd open. Wil je eerder weg, meld je dan bij een van de stewards, die laat je dan naar buiten.
     
  • Als in geval van nood iedereen een sector moet verlaten, hoe werkt dat dan?
    Ten allen tijde de instructies van het veiligheidspersoneel volgen
     
  • Hoe verlaat ik na de wedstrijd het stadion?
    Na de wedstrijd verlaten supporters het vak zowel via de gracht en zoals gebruikelijk via de bestaande uitgangen en trappen vanaf de ring.
     
  • Kan ik meerdere keren in- en uitscannen met mijn seizoenkaart?
    Nee, je seizoenkaart geeft eenmalig toegang tot het stadion op een wedstrijddag. Na het verlaten van het stadion, kun je niet meer opnieuw terug naar binnen.
     
  • Mijn vrienden zitten in een andere sector, kan ik die in de rust ontmoeten?
    Nee, het is tijdens de wedstrijd en in de rust niet mogelijk om je sector te verlaten.
     
  • Kan ik na de wedstrijd naar de Willem II Fanshop en/of supporterscafé D'n Beitel?
    Ja na de wedstrijd kun je vrij rondom het stadion lopen en dus ook naar de Willem II Fanshop of supporterscafé D’n Beitel
     
  • Ik heb medische hulp nodig, hoe kan ik de EHBO bereiken?
    Op nagenoeg alle sectoren is EHBO aanwezig. Hun posities zijn aangegeven door middel van borden met 'first aid'. Ook is het mogelijk om een steward te vragen, zij kunnen de EHBO oproepen.

Bericht delen