Lachman verliest met Curacao ook tweede wedstrijd op Gold Cup

Darryl Lachman heeft met het Curaçaose nationale elftal ook de tweede wedstrijd op de Gold Cup verloren. In het Amerikaanse Denver was El Salvador te sterk: 0-2. Hierdoor is een plek in de kwartfinale ver weg.

Om uitzicht te houden op de kwartfinale én de wedstrijd tegen Mexico in het vooruitzicht, moesten de mannen van bondscoach Remko Bicentini een positief resultaat halen tegen El Salvador. Al in de 21e minuut passeerde El Salvador-speler Gerson Mayen na een mooie combinatie met Rodolfo Zelaya Vitesse-doelman Eloy Room: 0-1. Diezelfde Zelaya maakte er drie minuten later op aangeven van Nelson Bonilla 0-2 van.

Na twee groepswedstrijden heeft Curaçao nul punten en staat daarmee onderaan in Groep C. Alleen een overwinning op regerend kampioen Mexico kan de ploeg van Lachman nog verder brengen in de Gold Cup. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde, evenals de beste twee nummers 3.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien via Fox Sports. De volgende wedstrijd van Curaçao op de Gold Cup is op vrijdag 17 juli om 02.30 uur (Nederlandse tijd) tegen de nummer 1 uit de poule: Mexico.