Late gelijkmaker blijft uit tegen FC Groningen
Geert van Erven, Toin Damen

Willem II heeft in Groningen een 1-0 nederlaag geleden. De Groningse treffer van Bjorn Meijer en de voorsprong in de eerste helft was verdiend. Willem II was in die fase nauwelijks gevaarlijk. In het laatste kwart mocht het pas aanspraak maken op een gelijkspel toen de ploeg meer zijn tanden liet zien. De treffer bleef echter uit.

Op de 1-0 voorsprong waarmee de thuisploeg de rust inging viel niets af te dingen. De Groningers hadden het meeste balbezit, creëerden het meeste gevaar en scoorden ook. Die treffer viel na een kwartier waarin nog weinig gevaar voor beide doelen had plaats gevonden. Dat veranderde toen Bart van Hintum de bal voor het doel slingerde en Bjorn Meijer raak kopte: 1-0.

wellenreuther

Bjorn Meijer zorgde voor de 1-0 aan Groningse zijde

Te weinig stootkracht

Dat het bij die ene treffer in de eerste helft bleef had voornamelijk twee oorzaken. Timon Wellenreuter redde prima op een inzet van Paulos Abraham en Groningen-verdediger Neraysho Kasanwirjo voorkwam dat Ché Nunnely het vijandelijk doel onder vuur kon nemen. De snelle vleugelaanvaller leek de gelijkmaker op zijn voet te hebben toen hij de diepte werd ingestuurd door Ringo Meerveld en alleen op keeper Peter Leeuwenbrugh afstormde. Hij nam daarvoor echter net te veel tijd waardoor Kasanwirjo kon ingrijpen. Het was ook de enige kans van Willem II in het eerste bedrijf dat verder voorin onmachtig was. Ook Michael de Leeuw kreeg nog een kans de voorsprong van zijn ploeg verder uit te bouwen maar had het vizier niet op scherp toen de bal vanuit een ingooi voor zijn voeten kwam.

Wissels brengen energie

De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde beeld zien, waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was en Willem II geen gevaar kon stichten. Omdat Jorgen Strand Larsen recht in de handen van Wellenreuter kopte, bleef Willem II in de wedstrijd en het kwam zelfs beter in de wedstrijd na een dubbele wissel. Met de komst van Elton Kabangu en Görkem Saglam kwam er meer Tilburgse druk naar voren. Het leverde een grote kans op voor Jizz Hornkamp, maar diens schot miste de echte kracht en ging bovendien naast. Ook Saglam zijn inzet verdween via een Gronings been maar net naast het doel. De druk werd verder opgevoerd door de komst van Godfried Roemeratoe, Mats Köhlert en Argyris Kampetsis en de thuisclub werd verder achteruit gedrukt. De groen-witten was er alles aan gelegen de wankele 1-0 over de streep te trekken.

Saddiki

Driess Saddiki vocht vele duels uit op het middenveld met Michael de Leeuw

Extra tijd

In de slotfase - die met vijf minuten werd verlengd - ging een schot van Driess Saddiki rakelings naast en slaagde ook Kampetsis vanuit de draai niet de 1-1 te maken. Op basis van het tweede deel van de tweede helft had er wellicht een punt ingezeten voor de Tricolores. Nu verloor de ploeg en moet het volgende week thuis tegen Heerenveen vol aan de bak.