Maes blikt vooruit op Heracles-uit
Fotografie door
Willem II Media

Na de overwinning afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles, bereiden de Tricolores zich voor op de volgende competitiewedstrijd. Willem II reist zondag af naar Almelo zonder de geblesseerde Niels van Berkel en Erik Schouten. Ook Dani Mathieu sluit vanwege een blessure niet aan bij de wedstrijdselectie.

Peter Maes kan voorlopig geen beroep doen op Mathieu, de middenvelder liep tijdens de training een langdurige blessure op en is voorlopig uit de roulatie. Over deze blessure zegt Maes: ‘Het is erg spijtig voor Dani, dit gun je niemand. Het is weer een flinke domper voor het team en de speler. We wensen hem een spoedig herstel.'

Afbeelding
runar

Heracles
Heracles Almelo eindigde vorig seizoen op de 14e plaats in de Eredivisie. Afgelopen zondag verloor Heracles met 1-3 van PSV, nadat ze met 1-0 op voorsprong kwamen. ‘Heracles is een sterke ploeg, maar het is een wedstrijd waarin we punten kunnen en moeten pakken. Dat probeer ik over te brengen op de spelers en het zorgt voor gezonde druk richting zondag,’ vertelt Maes.

Sigurgeirsson
Vorig seizoen moest Rúnar Sigurgeirsson zijn plaats afstaan aan Rob Nizet, maar sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen staat de IJslander weer in de basis. 'Rúnar is fysiek sterk en verdedigend heeft hij zijn kwaliteiten. In de Eredivisie wordt er wat anders gevraagd dan in de Keuken Kampioen Divisie, en ik vind dat Rob (red. Nizet) zich verdedigend nog kan ontwikkelen. Maar er gaan zeker wedstrijden komen waarbij Rob's kwaliteiten van pas zullen komen,' licht Maes zijn keuze toe. 

Heracles Almelo – Willem II begint zondag om 14.30 uur en wordt live uitgezonden bij ESPN 1 en Willem II Radio doet eveneens rechtstreeks verslag.

Bericht delen