Maes blikt vooruit op kraker in Tilburg
Fotografie door
Willem II Media

Aanstaande vrijdagavond treffen de nummers één en drie van de Keuken Kampioen Divisie elkaar in het Koning Willem II stadion. Om 20.00 uur start het duel tussen Willem II en FC Groningen. Tijdens het wekelijkse persmoment blikt Peter Maes vooruit op deze topwedstrijd.

Afgelopen week trainden de Tricolores achter gesloten deuren op woensdag en donderdag. Maes licht toe: ‘Gezien we morgen een topwedstrijd spelen tegen een sterke tegenstander en beide teams grote belangen hebben, kozen we voor besloten trainingen om rust binnen de groep te bewaren en het belang van deze wedstrijd te benadrukken.’ Bij winst promoveert Willem II naar het hoogste niveau, maar bij verlies of een gelijkspel is de promotie nog niet zeker. ‘Met nog drie wedstrijden te gaan, spelen we voor promotie, maar ook daarna liggen er kansen. Dat betekent niet dat we niet vol voor de winst moeten gaan morgen. We moeten deze kans met beide handen aangrijpen’, stelt Maes vastberaden.

Mentale kracht
Ondanks recent mindere resultaten, benadrukt Maes de veerkracht van het team. ‘We hebben drie moeilijke wedstrijden achter de rug, waarin we hard moesten werken voor onze resultaten. Belangrijk is dat we nooit opgegeven hebben en niet onze kop hebben laten hangen. Het is cruciaal dat we deze mentale kracht tonen’, benadrukt hij.

Afbeelding
training

Spanning
‘De spanning is natuurlijk voelbaar, zowel vanwege de topwedstrijd tegen een sterke tegenstander als de kans om promotie veilig te stellen’, merkt Maes op. Hij benadrukt het belang van focus: ‘We moeten in het moment leven en ons niet verliezen in 'wat als'-scenario’s.’

FC Groningen
FC Groningen heeft na een nederlaag tegen FC Dordrecht begin februari een sterke reeks neergezet met tien overwinningen en twee gelijke spelen. ‘FC Groningen is veelzijdig en kan op verschillende manieren goede resultaten behalen. Ze combineren jeugdspelers met ervaren krachten effectief,’ zegt Maes.

Bericht delen