Max Svensson op de sokkel
Fotografie door
Toin Damen & Geert van Erven

Max Svensson kwam vrijdagavond tegen FC Dordrecht voor de 100ste keer in een officiële wedstrijd in actie voor Willem II. In zijn derde seizoen in Tilburg komt de Zweed op de sokkel. 

In de zomer van 2021 maakte Max Svensson de overstap van Helsingborg IF naar Willem II. De Zweed tekende een contract voor drie seizoenen. Svensson debuteerde op 15 augustus 2021 in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In de 67e minuut kwam hij in de ploeg voor Ché Nunnely. Twee maanden later maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Tricolores in de wedstrijd tegen Heracles. Svensson verving al in de vijftiende minuut de geblesseerde Derek Köhn. In zijn eerste seizoen kwam hij in alle competitiewedstrijden in actie waarin hij één keer tot scoren kwam.

Honderd wedstrijden
In zijn tweede seizoen in Tilburg kwam de Zweed bijna alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie in actie. Hij stond 29 wedstrijden in de basis en viel acht keer in. Hij wist zeven doelpunten te maken in zijn tweede seizoen.

In zijn derde jaar in Tilburgse dienst speelde Svensson nogmaals in de Keuken Kampioen Divisie. Waar hij in het begin van het seizoen vaak in de basis stond, moest hij het steeds vaker doen met invalbeurten. In zijn derde seizoen kwam hij tot nu toe vier keer tot scoren waaronder de belangrijke gelijkmaker tegen Jong AZ. In de wedstrijd tegen FC Dordrecht viel Svensson in de 75e minuut in voor Amine Lachkar. Voor de aanvaller was dit de honderdste keer dat hij in een officiële wedstrijd in actie kwam voor Willem II.

Max, gefeliciteerd met deze mooi mijlpaal! 

Afbeelding
Svensson

Bericht delen