Meer dan verdiend gelijkspel in Almelo
René Vermetten
Toin Damen, Geert van Erven

Door een weliswaar late maar meer dan verdiende gelijkmaker van Jizz Hornkamp heeft Willem II met 1-1 gelijkgespeeld bij nummer 2 Heracles Almelo. De Tricolores waren zeker niet de mindere en hadden ook zomaar de winst kunnen grijpen als enkele arbitrale beslissingen in Tilburgs voordeel hadden uitgepakt.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis was het menens in Erve Asito. Beide ploegen lieten merken dat ze doordrongen waren van het belang van de wedstrijd. Willem II met drie winstpartijen op zak wilde de kloof naar plek twee verkleinen, een plek die door de Almeloërs met hand en tand wordt verdedigd. Het leidde in de eerste tien minuten een paar keer tot een oponthoud vanwege enkele forse botsingen, maar ook daarna werden er felle duels uitgevochten.

Buitenspel?

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Willem II zorgde voor het eerste gevaar. Leeroy Owusu nam een bal direct uit de lucht op zijn pantoffel maar zag de bal op de paal stuiten. Aan de andere kant schoot Nikolai Laursen een meter of twee naast het doel van Kostas Lamprou. Het spel golfde op en neer en toen Heracles uit een counter de bal met enig fortuin bij de in ogenschijnlijk buitenspel staande Antonio Satriano bezorgde opende hij de score voor de thuisclub: 1-0.

antonio

Gelijkwaardig

Een gelijkmaker die op basis van het speelbeeld zeker niet onverdiend zou zijn geweest kwam er niet. Een schot van Lucas Woudenberg vloog over en in de extra tijd van de eerste helft kopte Elton Kabangu voorlangs. Daarvoor nog reageerde Lamprou alert op een verraderlijk dalend schot van Thomas Bruns waardoor de schade voor de Tricolores ook niet groter werd. Na de pauze lag het initiatief vooral bij Willem II dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Grote kansen bleven uit. Heracles leek dat niet erg te vinden en koesterde vooral de voorsprong.

Afgekeurd

Reinier Robbemond bracht met Jeremy Bokila vers bloed binnen de lijnen. De man die deze week zijn contract met een jaar verlengde, stelde niet teleur. Hij frommelde zich op de rand van het strafschopgebied langs enkele tegenstanders waarna Svensson uithaalde en via Bokila de bal van richting zag veranderen en in het doel achter keeper Michael Brouwer zag verdwijnen. De treffer werd echter afgekeurd omdat scheidsrechter Kamphuis meende een handsbal van de Willem II-spits te hebben geconstateerd. Dat bleek niet terecht.

kamphuis

Kamphuis wordt door Willem II'ers belaagd nadat hij de 1-1 onterecht afkeurt.

Verdiend

Toch kreeg Willem II waar het recht op had. Een snelle inworp belandde bij Matthias Verreth die de bal bij de tweede paal op het hoofd van Jizz Hornkamp liet landen. Met een fraaie kopbal bezorgde hij Willem II de verdiende gelijkmaker: 1-1.

hornkamp

Pas nu leek de thuisploeg wakker geschut en putte het hoop uit de negen minuten extra tijd die aan de wedstrijd werden toegevoegd. Daarin was Willem II overigens het dichtstbij een winnende treffer, maar de hoek waaruit Bokila het doel onder vuur nam bleek te lastig.

Na drie overwinningen moest Willem II genoegen nemen met slechts één punt, maar wist het zeker vanwege het vertoonde spel toch het goede gevoel vast te houden.