In memoriam: Wanny van Gils

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat op zaterdag 28 juli oud-speler Wanny van Gils op 59-jarige leeftijd is overleden. Van 1983 tot en met 1988 maakte Van Gils deel uit van het eerste elftal. Hij speelde 140 wedstrijden en scoorde maar liefst 35 doelpunten.



Het eerste seizoen van Van Gils bij de Tricolores was weinig succesvol: de Tricolores degradeerden. Willem II herpakte zich en promoveerde in 1988 terug naar de Eredivisie. Daar had Van Gils een groot aandeel in. Hij kon uit de voeten op het middenveld maar speelde meestal in de spits. Bij de supporters was hij immens populair en een echte cultheld. 



Wij zullen Wanny blijven herinneren als een hardwerkende voetballer en een echte sportman die tot op heden met belangstelling de verrichtingen van Willem II volgde en lid was van de vereniging 'Oude Glorie' van Willem II. 



Onze condoleances gaan uit naar zijn nabestaanden. Wij wensen hen sterkte voor de komende tijd.



Leo Snijders

Ook oud-speler Leo Snijders kwam deze week op 81 jarige leeftijd te overlijden. Snijders speelde in het seizoen 1954 - 1955 enkele wedstrijden voor Willem II, dat in dat seizoen de eerste landskampioen van het betaalde voetbal werd. Enkele jaren later kwam hij voor een tweede periode bij Willem II terug naar Tilburg. 



Wij wensen de nabestaanden van Leo veel sterkte met het verlies.

Bericht delen