Michiel van Amelsfort vrijwilliger van het jaar
Auteur
Enrico van den Elshout
Fotografie door
Toin Damen

Tijdens de jaarlijkse kerstborrel voor de vrijwilligers van Willem II werd Michiel van Amelsfort als vrijwilliger van het jaar uitgeroepen. Uit handen van Peter Année ontving hij de bijbehorende Peter Annee-award.

Michiel was in het verleden actief als hoofdsteward en heden ten dage bemand hij de commandopost. Naast deze werkzaamheden vervulde hij eerder ook een bestuursfunctie in de Vereniging Vrijwilligers Willem II en namens hun was hij ook afgevaardigde in de clubraad.

De 90-jarige Peter Année lichtte de keuze als volgt toe: 'Dit jaar waren er meerdere geschikte kandidaten, die allemaal aan de voorwaarden voldeden. Daarom heeft de jury gekeken naar de zwaarte van de functie, de tijdsduur die een vrijwilliger met zijn werkzaamheden bezig is en het aantal jaren dat iemand al vrijwilliger is. Daarbovenop kwam het feit dat de veiligheid in en om de stadions een actueel thema is. De veiligheid en ordehandhaving in het stadion is een verantwoordelijkheid van de club. Daarom is de hulp van stewards, stadionspeaker en de mensen van de commandopost beslist noodzakelijk.'

Michiel ontving zoals gezegd het bronzen beeldje en zijn foto hangt een jaar lang op een zichtbare plaats bij de receptie in het hoofdgebouw. De eerste reactie van de totaal verraste Michiel van Amelsfort was dat hij het heel eervol vindt om tussen een lijst met namen van echte clubmensen te staan. 

In de volgende editie van het Tricolores Magazine wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de vrijwilliger van het jaar.

Afbeelding
vrijwilliger van het jaar

Bericht delen