Mickaël Tirpan voor twee jaar naar Willem II
Fotografie door
Jules van Iperen

Willem II versterkt zich met Mickaël Tirpan. De 30-jarige rechtsback komt over van Lierse SK en tekent een contract voor twee jaar.

Tirpan genoot zijn opleiding bij FC Brussels en maakte zijn debuut bij toenmalig tweedeklasser Dender. Na Boussu Dour en RFC Seraing speelde Tirpan vervolgens vier seizoenen op het hoogste niveau in België, bij Moeskroen, KAS Eupen en KSC Lokeren. In 2020 vertrok de wingback naar Kasimpasa in Turkije. Daarna was hij nog twee seizoenen onbetwiste basisspeler bij Fortuna Sittard. Hij keerde in 2022 terug naar Turkije om na twee jaar alsnog terug te keren naar België bij Lierse SK. 

Het verblijf bij Lierse SK was van korte duur. De verdediger heeft altijd de ambitie gehad om weer te spelen in de Eredivisie: ‘Ik ken de Eredivisie heel goed vanuit mijn periode bij Fortuna Sittard. Weer spelen op het hoogste niveau in Nederland is altijd een ambitie van mij geweest en daarom ben ik blij met de stap naar Willem II.’

Afbeelding
Tirpan

Bij de Tricolores wordt de back herenigd met trainer Peter Maes: ‘Ik kijk ernaar uit om weer te spelen onder Peter. Zowel de persoon als de trainer past goed bij mij. Na zijn telefoontje en de gesprekken met de technisch directeur was ik gelijk overtuigd. Hij eist het maximale van zijn spelers. Zijn mentaliteit en werkwijze zijn precies wat ik nodig heb in deze fase van mijn carrière’, aldus sluit de Belg met Turkse roots af.

Tirpan is het tweede nieuwe gezicht in Tilburg , Caluwé licht toe: ‘Mickaël is een ervaren verdediger die speelt met passie en strijd. Daarnaast kent hij de Eredivisie goed en kan hij andere jongens hierin meenemen. Het is een rechtsback die eventueel ook op het middenveld inzetbaar is’

Michaël, welkom in Tilburg!

Bericht delen