Moeizame oefenwinst op VV Katwijk
Auteur
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren op Sportpark Prinsenhoeve zijn eerste duel van het kalenderjaar 2024 gespeeld. Het betrof een oefenduel tegen VV Katwijk, uitkomend in de tweede divisie. De wedstrijd eindigde na 4x30 minuten in een 4-3 einduitslag.

Vroege achterstand
Willem II begon niet in zijn vaste samenstelling maar speelde met een mix van eerste elftal en spelers van Onder 21. Al na één minuut moest Joshua Smits de bal uit het net vissen. Uit een vloeiende Katwijkse aanval, werd de bal vanaf de rechterkant voorgezet, waarna Des Kunst eenvoudig in de linkerhoek raak kon tikken: 0-1. De Tricolores kwamen maar moeizaam tot kansen, schoten van Nick Doodeman en Jeremy Bokila gingen over. Aanvoerder Freek Heerkens kopte na 25 minuten uit een voorzet van Doodeman vervolgens bij de eerste paal raak: 1-1.

Afbeelding
Heerkens

Gelijkwaardig
Bas Pennock voorkwam kort na rust dat Ruben Doesburg de bezoekers weer op voorsprong kon zetten. Maar even later was hij de schlemiel toen hij de bal verspeelde aan Des Kunst, die de bal voor de tweede maal deze middag langs Smits schoof: 1-2. Ditmaal had Willem II minder tijd nodig om langszij te komen, want twee minuten later bracht Bokila de partijen weer op gelijke hoogte: 2-2. Max de Waal had de Tricolores vervolgens op voorsprong kunnen zetten, maar zijn harde schot ging rakelings over.

Afbeelding
Joosten

Ander team
Na een uur bracht trainer Peter Maes net als zijn collega Anthony Correia een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Behoudens een geplaatste kopbal van Michael de Leeuw die net over ging en een snoeihard schot van Razak in de verre hoek die door keeper Kevin Zuyderduijn werd gepakt, vonden er geen andere wapenfeiten plaats.

Winnende treffer
Het laatste half uur ging direct met een doelpunt van start. Een strakke voorzet van Patrick Joosten werd door Michael de Leeuw verlengd en binnen getikt: 3-2. Lang kon Willem II niet van de voorsprong genieten, want kort daarna kopte Dennis van Noort met effect uit een voorzet van Jaymillio Pinas raak: 3-3. Toch was het Willem II wat uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Zes minuten voor het laatste fluitsignaal gaf Amine Lachkar een strakke voorzet, die voor Khaled Razak was bedoeld. Middenvelder Robin Schulte van de bezoekers zag de bal echter via zijn voet het doel ingaan: 4-3.