'Morgen wil ik krijgers zien'
Fotografie door
Willem II Media

Willem II speelt vrijdagavond tegen FC Eindhoven in een vol Koning Willem II stadion met Rob Nizet in de basis, de linksback vervangt Runar Sigurgeirsson. Daarnaast keert Michael de Leeuw weer terug in de wedstrijdselectie. De spits liep begin februari een blessure op waarvan hij volledig is hersteld. 

Afbeelding
Training

Maes kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Na de verloren wedstrijd tegen FC Emmen-uit is het team gebrand om de drie punten in Tilburg te behouden. ‘Na twee nederlagen moeten wij reageren. Ik verwacht kwaliteit en ik wil krijgers zien op het veld. Morgen moeten wij laten zien waarom wij bovenaan staan,’ zegt Maes.

Basisdebuut Nizet
Voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven voert Maes twee wijzigingen door. Jeremy Bokila en Rúnar Sigurgeirsson maken plaats voor Thijs Oosting en Rob Nizet. Over de aanpassingen zegt de trainer het volgende: Thijs is fit genoeg om weer te starten in de basis en Rob maakt een sterke indruk tijdens de trainingen. Hij heeft de kwaliteiten om op die wingbackpositie te spelen. Rúnar loopt een tijdje op zijn tenen, die houden we even uit de wind.'

FC Eindhoven
De Tricolores bereiden zich voor op een thuisduel tegen de nummer 14 van de competitie. Over FC Eindhoven zegt Maes het volgende: ‘Het is een team met een duidelijk plan. Ze hebben de laatste vier wedstrijden gelijkgespeeld en dat bewijst de kracht van hun team. Dat er extra drukt ligt op de wedstrijd is duidelijk en dat moet ook als wij ons doel willen blijven rechtvaardigen.'

Willem II speelt in een vol Koning Willem II stadion om 20.00 uur tegen FC Eindhoven. Volg het duel live op ESPN Extra, via Willem II Radio of het Matchcenter.
 

Bericht delen