Negen uit drie?
Auteur
Jos Derksen
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven, ProShots

Willem II doet vanavond een poging de 100% score in februari overeind te houden. Na Helmond Sport (5-1) en FC Eindhoven (3-0) is FC Dordrecht de volgende prooi voor de Tilburgers. 

Aan de wedstrijd in Dordrecht in november heeft menig Willem II’er een kater overgehouden. Na een flitsstart stonden de Tricolores dankzij Max Svenson met 0-1 voor. Het lukte niet om die voorsprong uit te bouwen. Via Samuele Longo en Aliou Baldé kwamen de Schapenkoppen nog in de eerste helft op 2-1. Het duurde tot de 79e minuut tot Michael de Leeuw de 2-2 maakte. 

Afbeelding
De leeuw

Historie

In de afgelopen 30 jaar stond deze thuiswedstrijd zes keer op het programma. Vijf keer in de competitie en eenmaal voor de KNVB-beker. In het bekertoernooi werd Willem II in 2012 met 0-2 uitgeschakeld. De overige vier wedstrijden werden gewonnen. De grootste overwinning tegen FC Dordrecht werd behaald in 1993. Door twee goals van Martin van Geel, twee van Hans van Arum en één van Leon Meijs werd het 5-0. Bijzonder was het seizoen 2013 - 2014, waarin Willem II samen met FC Dordrecht in de Eerste Divisie om het kampioenschap streed. Begin april won Willem II (2x Ruud Boymans, 1x Bruno Andrade) met 3-1.

Afbeelding
peters

Willem II promoveerde als kampioen en FC Dordrecht ging via de play-offs ook naar de Eredivisie. FC Dordrecht degradeerde het daaropvolgende seizoen, Willem II speelde negen jaar onafgebroken in de Eredivisie.

Plaats op de ranglijst

Dit seizoen viert FC Dordrecht het 50-jarig jubileum. De ambities zijn en blijven hoog bij de club. Ze gaan voor herkenbaar en succesvol voetbal en willen minimaal in het linker rijtje op de ranglijst staan. De Dordtse resultaten zijn dit seizoen wisselend. Na 23 wedstrijden staan de Dordtenaren met 26 punten op de vijftiende plek. In de 23 wedstrijden werden 28 doelpunten gescoord. Baldé was verantwoordelijk voor acht doelpunten en Longo voor zes goals. 

Afbeelding
dordrecht

Baldé was in dienst van FC Dordrecht goed voor acht goals.

Versterkingen in januari 

Baldé speelde echter op huurbasis FC Dordrecht. Feyenoord verkocht hem in januari aan FC Lausanne-Sport. Een domper voor FC Dordrecht dat daardoor de topscoorder moeten missen. Feyenoord stalde direct een nieuwe huurling in Dordrecht: middenvelder Tidjany Touré. Naast Touré werden nog drie spelers aangetrokken. Sahverdi Cetin, Abdallah Aberkane en Tim Receveur. Receveur speelde reeds 245 wedstrijden in het betaald voetbal (VVV, De Graafschap en Almere City). 

Afbeelding
Toure

Tidjany Touré kende een droomdebuut voor FC Dordrecht.

Verrassende overwinning 

Een week geleden won FC Dordrecht verrassend van een gehavend FC Eindhoven. Door twee mooie goals van nieuweling Touré, Pepijn Doesburg en Mauro Savastano werd het 4-0. Touré kon zich geen beter debuut wensen. Daarmee gaf hij direct voor alle komende tegenstanders zijn visitekaartje af. Drie voormalig Willem II’ers maken deel uit van de selectie van FC Dordrecht: Jop van der Avert, Vincent Schipper en Jari Schuurman. 

De aftrap is vanavond om 20.00 uur. Het duel is te volgen via het ESPN-schakelkanaal en van minuut tot minuut via Willem II Radio op Juke en het liveblog.

Bericht delen