Nieuwe RvC voor Willem II Vastgoed BV
Fotografie door
Willem II Media

Het Stichtingsbestuur en de Willem II Holding BV zijn erin geslaagd een eerste Raad van Commissarissen (RvC) van de Willem II Vastgoed BV aan te stellen. Doordat de club sinds november 2022 eigenaar van het Koning Willem II stadion is, werd besloten het stadion in een aparte vennootschap onder te brengen. De afgelopen weken is met meerdere kandidaten voor deze nieuwe RvC gesproken. 

Hans Janssen

De RvC vervult een toezichthoudende en adviserende functie. Het Stichtingsbestuur heeft Hans Janssen (58) aangesteld als voorzitter van de RvC. Janssen is woonachtig in Berkel-Enschot en sinds 2009 burgemeester van de gemeente Oisterwijk. Hij vervult diverse bestuurlijke functies voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties, is een ervaren commissaris en verbinder in het publieke domein.  



Ron Scheijven

De Willem II Holding BV (aandeelhouder van de Willem II Vastgoed BV) heeft de overige twee RvC-leden aangesteld. Goirlenaar Ron Scheijven (47) heeft veel kennis van vastgoed. Hij is mede-eigenaar van het bedrijf Otium Gebiedsontwikkeling (gevestigd in Den Bosch), heeft een vastgoed-opleiding afgerond en heeft ervaring in vastgoed en brede kennis van bedrijfsvoering en juridische processen. 

Marko Jansen

Voor de financieel-economische gang van zaken neemt Tilburger Marko Jansen (52) zitting in de RvC. Jansen is opgeleid tot registeraccount en vervulde in zijn loopbaan verschillende financiele functies. Hij is gewend te werken binnen organisaties waarbij de belangen van meerdere stakeholders gediend moet worden, echter is het gezamenlijke doel voor hem altijd leidend. 



BAC

De voordrachten zijn gedaan door de benoemingsadviescommissie (BAC) die onlangs in het leven is geroepen. De BAC bestaat uit één lid van de Clubraad, één lid van de RvC, één lid van het Stichtingsbestuur en drie externe leden, waaronder een onafhankelijk voorzitter met Willem II-DNA. De BAC wordt onder andere ingeschakeld voor werving en selectie van mensen.



Complementair 

Volgens het Stichtingsbestuur en de Holding BV zijn de ervaring, kennis en kunde van de drie nieuwe RvC-leden complementair aan elkaar, beschikt het drietal gezamenlijk over een breed en divers netwerk in Tilburg en omstreken en kan en moet deze RvC onafhankelijk, zelfstandig en kritisch te werk gaan. De RvC voert haar taken onbezoldigd uit. 

Wij verwelkomen Hans, Ron en Marko als de nieuwe RvC van Willem II Vastgoed BV en wensen hen in deze nieuwe rol veel succes. 

 

Bericht delen