Nieuwe website Willem II

Welkom op de nieuwe website van Willem II. Het vernieuwde willem-ii.nl bevat een modern en nieuw design, nieuwe uitgebreide functionaliteiten én vele statistieken waarmee supporters volledig op de hoogte blijven van de Tricolores.



De afgelopen maanden is in samenwerking met business partner Indicia hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe website. Zowel functioneel als visueel heeft de club met de nieuwe website een enorme digitale stap gezet. Naast de officiële website van Willem II hebben ook de website van Willem II Betrokken en de Willem II Jeugdopleiding een metamorfose ondergaan.

 

Afbeelding
Impressie site
Een impressie van de nieuwe website

Mobile first

Gezien het feit dat ruim 75% van onze supporters de officiële website mobiel bezoekt, is bij de ontwikkeling van de website uitgegaan van een mobile first-design, waardoor met name op mobiel de website gebruiksvriendelijk is voor de achterban.



Beleving

Wat direct opvalt op de nieuwe website is dat er schermvullende (bewegende) beelden worden getoond. Hier is voor gekozen om zoveel mogelijk Willem II-beleving naar het platform te brengen. Waar de vorige website rustig en ‘clean’ was, word je op de nieuwe website direct in het Willem II-gevoel meegenomen. Daarnaast is het design uiteraard volledig vernieuwd en vind je de meest belangrijke informatie meteen op de homepage en in het handige, overzichtelijke menu.

 

Afbeelding
Stats

Statistieken

Op het vernieuwde platform vinden supporters vanaf heden ook direct alle statistieken terug met betrekking tot het eerste elftal én hun favoriete Willem II’ers. De statistieken worden opgehaald vanuit het toonaangevende dataplatform OPTA, waardoor deze statistieken altijd up-to-date zijn. 

Ook de verrichtingen van de jeugdteams kunnen via de nieuwe website nauwkeurig worden gevolgd. Middels de datafeed van Sportlink worden programma’s, uitslagen en standen van jeugdteams direct zichtbaar op de website van de jeugdopleiding, waardoor supporters altijd van de meest actuele info worden voorzien.



Matchcenter

De beleving gecombineerd met de statistieken hebben geresulteerd in een matchcenter. Op de oude website is met de start van het seizoen 2021-2022 de liveblog geïntroduceerd. In de nieuwe website is de liveblog uitgebreid met een navigatie, waarmee supporters eenvoudig naar de voorbeschouwing, live-updates, nabeschouwing en live statistieken navigeren. Daardoor blijft de achterban real time op de hoogte van de wedstrijden van het eerste elftal.

Social media

Op de homepage springt ook de social wall direct in het oog. Van alle social mediaplatformen worden de berichten in deze wall verzameld. Willem II Betrokken heeft op haar eigen website ook een social wall waarmee in één oogopslag alle ontwikkelingen rondom de actuele projecten op de homepage prijken.

Afbeelding
Social wall
Een impressie van de social wall en het matchcenter

Doorontwikkeling

Ook in de komende maanden wordt er nog hard gewerkt om verdere optimalisaties toe te passen en de website te perfectioneren. Supporters die tips hebben om de website te verbeteren en/of tegen technische mankementen aanlopen, kunnen via het contactformulier hun bevindingen met de club delen.

 

Bericht delen