Nipte nederlaag in besloten duel tegen FC Den Bosch
Auteur
Jeroen van den Assem
Toin Damen

Willem II heeft donderdag in een besloten oefenduel met 0-1 verloren van FC Den Bosch. In een wedstrijd waarin veel spelers aan beide kanten speeltijd kregen, maakte FC Den Bosch-aanvaller Byron Burgering het enige doelpunt van de wedstrijd.

Aanvallende intenties
Willem II en FC Den Bosch startten beiden met een mix van eerste elftalspelers, aangevuld met wisselspelers om ook hen speeltijd te geven. Willem II nam direct het initiatief in het duel en dat resulteerde in het eerste kwart van de wedstrijd in een reeks mogelijkheden: Amar Fatah en Boris Lambert zagen hun diagonale schoten over het Bossche doel gaan en Emilio Kehrer vond het zijnet na een snel één-tweetje met Jeremy Bokila. FC Den Bosch, dat momenteel op een vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie, stootte in de eerste helft telkens op het Tilburgse verdedigingsduo bestaande uit Raffael Behounek en Jens Mathijsen. De Bosschenaren, onder leiding van trainer David Nascimento, werden voor rust het gevaarlijkst via schoten van Nick de Groot en Teun van Grunsven. Connor van den Berg pareerde tweemaal uitstekend. Willem II had het meeste balbezit in de eerste helft, maar was meermaals slordig in de eindfase.

Kansenregen na rust
Het waren de bezoekers die na 54 minuten op voorsprong kwamen. Byron Burgering, in de Keuken Kampioen Divisie al goed voor twee doelpunten en twee assists, draaide weg van Rob Nizet en liet Van den Berg kansloos in de verre hoek. Nog geen minuut later kreeg FC Den Bosch een grote kans om de score te verdubbelen. Doelpuntenmaker Burgering stond oog-in-oog met Van den Berg, maar schoot de bal recht in de handen van de doelman. Kort daarna zag Khaled Razak, na een combinatie met Amar Fatah, zijn bal net naast getikt worden door FC Den Bosch-doelman Mees Bakker.

Vele wisselingen
Aan het begin van de tweede helft paste trainer Peter Maes al een drietal wissels toe. Daardoor ging Amar Fatah in de spits spelen en kreeg Amine Lachkar speeltijd als centrale verdediger. Ringo Meerveld en Kyan Vaesen kwamen in het laatste blok van de wedstrijd ook nog binnen de lijnen. FC Den Bosch verwelkomde acht nieuwe gezichten na een uur spelen.

Afbeelding
oefen

Stootkracht tekort
In de slotfase van het duel had Willem II moeite om door de Bossche defensie te komen. Het kon de ruimtes op de vleugels moeilijk benutten en kwam moeilijk tot kansen. Met het nieuwe elan dat FC Den Bosch had in hun elftal werden de Tricolores veelvuldig onder druk gezet. Willem II werd via een corner van Patrick Joosten nog gevaarlijk, maar de daarop volgende kopbal van Lachkar ging over.

Willem II komt dit weekend niet in actie vanwege interland voetbal en het hervat aanstaande maandag weer de voorbereiding op de Eredivisieherstart. Op zondag 15 september is RKC Waalwijk om 14:30 uur de tegenstander in het Koning Willem II stadion.

Willem II: Connor van den Berg, Tommy St. Jago (’45 Tristan Hesselberth), Raffael Behounek (’45 Amine Lachkar), Jens Mathijsen, Rob Nizet, Boris Lambert, Per van Loon (’70 Ringo Meerveld), Emilio Kehrer, Amar Fatah (’70 Kyan Vaesen), Khaled Razak, Jeremy Bokila (’45 Patrick Joosten).