Nipte nederlaag tegen Cambuur
Auteur
Wouter Janssen
Fotografie door
Geert van Erven

Willem II is er niet in geslaagd punten te pakken tegen SC Cambuur. In een duel zonder al te veel scoringskansen trok SC Cambuur met de enige gemaakte goal aan het langste eind: 1-0.

De Tricolores lieten vanaf de aftrap zien niet naar Leeuwarden te zijn afgereisd om het hoger geplaatste SC Cambuur enkel de voet dwars te zetten. Integendeel. In de beginfase nam de ploeg initiatief en mede doordat duels fel werden aangegaan was het merendeel van het balbezit voor Willem II. Dat betekende echter niet dat er ook een aanvallend overwicht was. 

De nummers 3 en 7 hielden elkaar aanvankelijk zonder serieuze kansen in evenwicht, maar SC Cambuur voerde na een goed halfuur de druk bijna succesvol op. Een lage voorzet werd niet binnengelopen, Michael Breijs zwabberschot werd door Joshua Smits ternauwernood onschadelijk gemaakt en ook bij een bekeken schot van Jeremy van Mullem was Smits alert. Willem II stelde daar alvorens het Friese offensief wat minder gevaarlijke pogingen tegenover, want een geblokte volley van Jesse Bosch en afzwaaier van Patrick Joosten deden SC Cambuur geen kwaad. Kort voor de rust leek de grootste kans via Thijs Oosting en Jeremy Bokila in de maak, maar de pass van Oosting op de vrijstaande spits was helaas niet secuur. 

Afbeelding
joosten
Joosten in duel tijdens SC Cambuur - Willem II

Willem II kwam vervolgens voor de tweede maal aardig uit de kleedkamer. Dat leidde drie minuten na de hervatting tot een kans voor Ringo Meerveld, wiens schot van afstand ver naast vloog. Een poging uit de draai van Joosten miste iets later precisie. Na een klein uur maakte Nick Doodeman na ruim tien maanden revalidatie zijn rentree. De aanvaller zag vervolgens in een kort tijdsbestek enkele medespeler, trainer Peter van den Berg én zichzelf (schwalbe) geel krijgen van arbiter Dennis Higler, die niet gediend was van aanmerkingen op zijn leiding. Ondertussen bleef Willem II de openingsgoal zoeken, maar in het drukke doelgebied van SC Cambuur bleek dat een lastige opgave.

Door onoplettendheid van linksback Rúnar Sigurgeirsson kwamen de geelblauwen wel tot scoren. De IJslander leek Youns El Hilali niet te verwachten, zag de invaller de bal meenemen en vervolgens kiezelhard via de onderkant van de lat binnen poeieren: 1-0. Na de zoveelste tijdelijke staking van dit KKD-weekend (beker op het veld) probeerde Willem II met lange passes richting het doel de gelijkmaker te forceren, maar die bleef uit. Tegen het einde van de wedstrijd voorkwam Smits dat SC Cambuur-topscoorder Milan Smit de marge verdubbelde. Een schot van Sigurgeirsson in de dying seconds vloog over. 

Afbeelding
Meerveld
Teleurstelling na de 1-0

Door de nederlaag blijft Willem II op de zevende plek staan. Vrijdag wacht in eigen huis de wedstrijd tegen TOP Oss. 

Bericht delen