Nog acht finales te gaan
Auteur
Jos Derksen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Na twee overwinningen in Brabantse derby’s tegen FC Eindhoven en FC Den Bosch is zaterdagavond in een uitverkocht Koning Willem II Stadion de aftrap tegen VVV Venlo. Met nog acht wedstrijden te gaan voelt iedere wedstrijd als een finale. Voor de 29e keer staat deze wedstrijd op het affiche; zeventien keer was er winst voor Willem II, acht keer werd er verloren en drie keer was er een gelijkspel.

VVV Venlo in seizoen 2023-2024
De koploper ontmoet de nummer negen met 42 punten. Dit seizoen verloopt voor VVV nogal wisselend, waarin het mooie overwinningen op concurrenten afwisselt met tegenvallende resultaten.

Afbeelding
oosting

Dat zien we ook terug in het doelsaldo (45 voor, 46 tegen). Uit de tien wedstrijden na de winterstop werden slechts dertien punten gehaald. Toch blijft het de ambitie van trainer Rick Kruys en technisch manager én voormalig Willem II speler Marc van Hintum om de play-offs te halen.

De topscoorder in je team en toch een degradatie
De Venlonaren spelen voor het derde seizoen in de KKD. Groot was de kater na de degradatie uit de Eredivisie aan het eind van het seizoen 2020-2021. Uniek was natuurlijk dat bij de degradant ook de topscoorder van de Eredivisie speelde. De Griek Giorgos Giakoumakis stond met 26 doelpunten bovenaan. Na dat seizoen in Venlo vertrok hij naar het Schotse Celtic.

Vier keer tegen VVV Venlo in 2022-2023
Na de degradatie van Willem II zijn er in het seizoen 2022-2023 vier onderlinge wedstrijden. De twee wedstrijden in de reguliere competitie eindigden in 0-0 (11 november 2022) en in een 2-1 overwinning voor Willem II (3 april 2023). Aan het eind van de competitie stond Willem II vierde en VVV zevende. De clubs werden aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van de play-offs. De uitwedstrijd werd door Willem II, na een 0-2 voorsprong, verloren met 3-2. Op 27 mei 2023 ging het in Tilburg mis. 

Seizoen 2023-2024: VVV Venlo – Willem II
Op 17 november jl was de heenwedstrijd in Venlo. Het lukte nu wel om tegen VVV een voorsprong vast te houden. Aan de kant van de Tricolores tekenden Thijs Oosting, Raffael Behounek en Freek Heerkens voor de doelpunten. In de 87e minuut mocht Khaled Razak zijn debuut maken in het eerste elftal. Deze overwinning was de negende op een rij en daarmee verstevigde Willem II de koppositie.

Venlose sterkhouders
Trainer Kruys moet het in Tilburg doen zonder de Griekse spits Michalis Kosidis. Hij heeft een interlandverplichting met Griekenland onder 21. Kosidis maakte acht doelpunten. Ook kan hij al een tijdje niet beschikken over centrale verdediger Dylan Timber (broer van Jurriën en Quinten). Opvallende spelers uit de laatste periode waren Levi Smans uit de eigen jeugd. Hij zorgde voor zeven doelpunten en vijf assists. In de achterhoede vielen de Simon Janssen en Rick Ketting op. Deze laatste scoorde ook vijf keer.

De wedstrijd begint zaterdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De wedstrijd is te volgen via ESPN 2, Willem II Radio (Juke) en het Matchcenter.

Bericht delen