Onverzettelijk Sparta is Willem II de baas

Willem II is er niet in geslaagd om laagvlieger Sparta te bedwingen. Met drie kopgoals namen de Rotterdammers de volle buit mee uit Tilburg. Een verdiende zege, want Willem II kon in eigen huis geen moment overtuigen.

Na de tegenvallende resultaten in de laatste weken hunkerde het thuispubliek naar een overwinning. De wedstrijd tegen het geplaagde Sparta leek precies op het juiste moment te komen. 

Aardige rush

Dat het compact spelende Sparta geen makkelijke horde zou zijn, was te verwachten. De Rotterdammers verschenen getergd aan de aftrap na twee wedstrijden die in de slotfase verloren gingen. Willem II wist dus dat het bij de les moest zijn om de punten in eigen huis te houden. Met een aardige rush in de openingsfase leek Ché Nunnely dat te beseffen. 

Uitstel van executie

Het goede voorbeeld van de buitenspeler kreeg geen navolging. Sterker nog, na een aftastende openingsfase trok Sparta het initiatief brutaal naar zich toe. Eerst maakte Leeroy Owusu nog een uitbraak van de rappe Emanuel Emegha onschadelijk, die daarbij tot woede van trainer Fraser een vrijstaande medespeler over het hoofd zag. Het was uitstel van executie, want met pover weerwerk riep de thuisploeg het onheil over zichzelf af. Binnen een minuut dook Sparta tot drie keer toe op voor het Tilburgse doel. Eerst mocht Lennart Thy uithalen. Even later lag Timon Wellenreuther in de weg bij een inzet van Emegha. Bij de derde kans was het wel raak. Na een corner slingerde Bryan Smeets de bal voor. Verdediger Bart Vriends gaf Wellenreuther met een kopbal het nakijken.

Weer Vriends

Het was een droomscenario voor Sparta dat zich na de openingstreffer kon toeleggen op zijn favoriete speelwijze. Met de linies kort op elkaar hielden de Rotterdammers de ruimtes klein. Willem II speelde te slordig en onsamenhangend om er doorheen te spelen. Ballen kwamen niet aan, combinaties mislukten en Sparta won veruit de meeste persoonlijke duels. Na een halfuur spelen drukten de Rotterdammers door. Weer was het Vriends die bij een corner hoog boven iedereen uittorende: 0-2.

Bittere pil

Met de moed der wanhoop perste de thuisclub er aan het einde van de eerste helft nog iets van een slotoffensief uit. Een inzet van Mats Köhlert ging voorlangs en een schot van Leeroy Owusu werd gekraakt. In de rust probeerde Fred Grim orde op zaken te stellen. Met Ringo Meerveld in de ploeg begon Willem II aan de tweede helft. Later verschenen ook Godfried Roemeratoe, Argyris Kampetsis en John Yeboah nog binnen de lijnen. De wissels konden het verschil niet maken. Emegha deed dat aan de andere kant wel. Tien minuten voor tijd kopte hij een afgemeten voorzet van Vito van Crooij binnen, waarmee hij de eindstand op 0-3 bepaalde. Een bittere pil voor Willem II dat pas na het komende interlandweekend op zoek kan naar eerherstel.

Bericht delen