Op bezoek bij lastige tegenstander
Auteur
Enrico van den Elshout

Vanavond om 20.00 uur speelt Willem II in het Covebo-stadion in Venlo tegen VVV Venlo. Na de onverdiende nederlaag tegen koploper Heracles Almelo moet de ploeg veerkracht tonen en zich opnieuw oprichten. Geen gemakkelijke opgave, want de onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Slechts één punt scheiden de ploegen van elkaar. Willem II zal dus moeten winnen om niet verder op de ranglijst af te zakken.

 


VVV Venlo begon goed aan deze competitie en verzamelde uit de eerste vijf competitieduels maar liefst twaalf punten. Daarna zakte de ploeg van trainer Rick Kruys weg, waarbij het vooral in de thuiswedstrijden punten verspeelde. Afgelopen weekend boekte de Venlonaren in de blessuretijd een knappe 2-3 overwinning op ADO Den Haag. Hierdoor is VVV Venlo nu op de negende plaats in de KKD terug te vinden. Aan het begin van het seizoen sprak de club als doelstelling uit om de play-offs te halen. In het bekertoernooi bereikte VVV Venlo de volgende ronde, door een late overwinning op VV Dongen. Begin januari wil VVV Venlo zich ten koste van FC Emmen plaatsen voor de 1/8 finales.

 

Topscorer

De gevaarlijkste man bij de Noord-Limburgers is aanvoerder Sven Braken. De aanvaller wist dit seizoen al achtmaal het net te vinden en is daardoor op de tweede plaats van het topscorersklassement terug te vinden. Met zijn treffers is hij verantwoordelijk voor meer dan een derde van de Venlose treffers.

 

Oude bekende

De selectie van VVV Venlo, kent één speler met een Willem II verleden: Kristofer Kristinsson. De spits speelde drie seizoenen (2016-2019) voor de Tricolores en kwam daarin tweemaal tot een treffer. Na zijn dienstverband in Tilburg vertrok hij naar het Franse Grenoble, om vervolgens aan Jong PSV te worden verhuurd. Via het Deense Sonderjyske streek hij aan het einde van de laatste transferwindow in Venlo neer, hij kwam dit seizoen nog niet tot scoren.

Stadion

VVV Venlo speelt zijn thuiswedstrijden in het Covebo stadion, vroeger ook wel bekend als De Koel. Een aantal jaren geleden leek de club een nieuw stadion te kunnen gaan bouwen, maar in 2013 werd dit afgeblazen. Er werd besloten om een gefaseerde verbouwing op te starten. In de zomer van 2020 werd het kunstgras door echt gras vervangen. Het stadion heeft een capaciteit van 8.000 toeschouwers, maar deze zullen er vanavond niet allemaal zijn.

Geen gemakkelijke uitwedstrijd

Een uitwedstrijd in Venlo is voor de Tricolores geen gemakkelijke opgave. Op 14 december 1991 won Willem II voor het laatst in De Koel. De 1-2 overwinning kwam ondermeer tot stand via doelpunten van Earnest Stewart en Leon Meijs. In de tien ontmoetingen daarna, kwamen de Tricolores tot maar vier gelijkspelen en alle andere duels eindigden in een nederlaag.

 

Het uitvak is ook vanavond, net zoals bij alle eerdere uitwedstrijden, weer uitverkocht. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink en is alleen via het schakelprogramma van ESPN 1 te zien, of via Willem II Radio te beluisteren.

Bericht delen