Op dreef blijven tegen MVV
Auteur
Etienne van Breugel
Fotografie door
Jules van Iperen & Geert van Erven

Willem II gaat vanavond om 18.45 uur op bezoek in de Geusselt bij MVV Maastricht, een elftal dat de afgelopen weken goed op dreef is. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen door de Maastrichtenaren. Maar ook Willem II zet met 13 uit 15 een mooie laatste reeks neer.

Eenvoudig zal het zeker niet worden in Maastricht. In hun laatste wedstrijd bogen de Maastrichtenaren een 1-0 achterstand in en tegen Emmen om in een 1-3 overwinning. Daarvoor werden achtereenvolgens Helmond Sport, NAC en FC Den Bosch aan de zegekar gebonden. De laatste nederlaag van de Sterrendragers was ruim een maand geleden tegen aartsrivaal Roda JC: dat was dan toen wel een vrij pijnlijke nederlaag, 0-3.

Afbeelding
Heerkens

MVV staat met 49 punten uit 34 wedstrijden negende in de competitie, maar heeft door haar goede vorm van afgelopen weken wel zicht op de vierde en laatste periodetitel. Eerder dit seizoen werd het in Tilburg 2-1 (Bosch en Heerkens scoorden na een 0-1 achterstand). Maar vorig seizoen gaf Willem II een 0-2 voorsprong in Maastricht weg en boog het uiteindelijk in de laatste 20 minuten met 3-2 het hoofd. Gewaarschuwd dus, zeker ook in de wetenschap dat MVV Maastricht met behendige spelers als Dailon Livramento (13 goals) en Nabil El Basri veel dynamiek in huis heeft. Goirlenaar en ex-Willem'er Edwin Hermans maakt naast trainer Maurice Verberne deel uit van de trainersstaf van MVV.

De KNVB heeft Jannick van der Laan aangesteld als scheidsrechter bij MVV Maastricht - Willem II. Hij krijgt daarbij steun van zijn assistenten Bodde en Janssen. Als vierde official is Hardeman aangesteld. Van der Laan floot eerder dit seizoen Willem II - Jong FC Utrecht (2-1) en FC Den Bosch - Willem II (1-4).

Bericht delen