Op jacht naar de tweede thuisoverwinning
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Geert van Erven

Als afsluiting van een bewogen week gaan de Tricolores vanavond op jacht naar de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Na de teleurstellende pot in twee etappes tegen NAC is MVV Maastricht de volgende tegenstander in het Koning Willem II Stadion.

Verrassing van het seizoen
De Sterrendragers groeiden vorig seizoen uit tot de verrassing van het seizoen. De vijfde plaats in de eindstand, net achter Willem II, was ver boven verwachting voor MVV Maastricht dat in vergelijking tot andere clubs met een bescheiden budget werkt. Net als Willem II sneuvelden de Limburgers in de eerste ronde van de play-offs om promotie. 

Afbeelding
Bosch
Jesse Bosch in duel met MVV-speler

Knappe derde plaats
Ondanks het vertrek van basisspelers Jarne Steuckers, Matteo Waem en Ruben van Bommel is de ploeg van trainer Maurice Verberne prima begonnen aan de nieuwe competitie. Met het aantrekken van Bryan Smeets, die terugkeert op het oude nest, Özgur Aktas, Tunahan Tasci en enkele jonge talenten uit België lijkt MVV Maastricht goede zaken te hebben gedaan op de transfermarkt. Zeven punten uit drie duels zorgen voorlopig voor een knappe derde plaats op de ranglijst. En dat met nog een achterstallige wedstrijd te gaan. 

MVV won in 1991 voor het laatst in Tilburg
Willem II en MVV stonden afgelopen decennia niet heel vaak tegenover elkaar. Wellicht mede daardoor dateert de laatste overwinning van MVV in Tilburg uit 1991. Willem II’er Hans Meeuwsen zorgde met een eigen doelpunt voor de enige treffer in dit duel. Vorig seizoen won Willem II het thuisduel met 2-0.

Afwezigen
Interim-trainer Peter van den Berg kan vanavond in verband met interlandverplichtingen niet beschikken over Jeredy Hilterman. Onze gasten moeten het doen zonder de geschorste Nicky Souren.

Willem II – MVV (21.00 uur) is in zijn geheel te zien op ESPN 1. De wedstrijd is ook te volgen via Willem II Radio (JUKE) en onze liveblog. De wedstrijd staat onder leiding van Clay Ruperti.
 

Bericht delen