Opnieuw verlies voor Willem II
Koen van Santvoord
Geert van Erven & Toin Damen

Ook in de laatste wedstrijd van 2021 heeft Willem II de negatieve reeks niet kunnen doorbreken. Een doelpunt van Magnus Mattsson werd de Tricolores fataal. Willem II-N.E.C. Nijmegen: 0-1.

In een leeg en ijskoud Koning Willem II stadion was de eerste kans voor Willem II. Pol Llonch was het eindstation van een fraaie aanval die begon met een dieptepass van Leeroy Owusu op Ché Nunnely. Het schot van de aanvoerder zeilde echter over de kruising. Een paar minuten eerder had de bal op de stip gekund, nadat Driess Saddiki een bodycheck kreeg van Calvin Verdonk. Het beetje geluk dat soms nodig is om het tij te keren, was Willem II niet gegund. Scheidsrechter Danny Makkelie zag er geen overtreding in.

Na een kwartier spelen noteerde ook N.E.C. zijn eerste kansen, maar Timon Wellenreuther stond z’n mannetje bij een kopbal van Jordy Bruijn en een schot van Elayis Tavsan in de korte hoek.

Saddiki

Het discutabele moment waarna de bal níet op de stip ging.

Winnende goal

Zo ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op en waren de kansen eerlijk verdeeld. Ook qua balbezit ontliepen de beide teams elkaar niet veel. Wel wisten de Nijmegenaren elkaar wat makkelijker te vinden dan de Tilburgers. Op slag van rust leidde dat tot de enige treffer. Jordy Bruijn stak de bal fraai op Magnus Mattson, die van dichtbij Wellenreuther klopte: 0-1.

nunnely

Ché Nunnely was voor de rust de gevaarlijkste man aan Tilburgse zijde.

Balbezit

Na rust zocht Willem II nadrukkelijker de aanval, terwijl N.E.C. achterover leunde en op de counter loerde. Het vele balbezit leverde echter nauwelijks kansen op voor de mannen van Fred Grim. N.E.C. bleef eenvoudig overeind en creëerde zelfs de grootste kans toen de behendige Dirk Proper opdook voor Wellenreuther. De Willem II-goalie redde knap en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd.

Aanvallende wissels

Met nog twintig minuten op de klok bracht Grim drie verse krachten in. Otschi Wriedt, Argyris Kampetsis en Görkem Saglam kwamen binnen de lijnen voor Llonch, Saddiki en Elton Kabangu. De aanvallende wissels zorgden voor nieuw elan, maar het vernuft ontbrak om echt gevaar te stichten. In een extreme poging om minimaal een punt mee te nemen naar het kerstweekend kwamen ook nog Mats Köhlert en John Yeboah in het veld. Met zes aanvallers in het veld bleef Willem II het proberen, maar de Nijmeegse verdediging gaf geen krimp. Verder dan een schot voorlangs van Nunnely kwam Willem II niet. In de slotfase kreeg Ulrik Jensen nog een rode kaart toen hij de doorgebroken Tavsan naar de grond trok. Dat kon er ook nog wel bij. Wie had gehoopt dat de gifbeker eindelijk leeg was, kwam dus bedrogen uit. Met de achtste competitienederlaag op rij gaat Willem II met het slechtst denkbare gevoel de winterstop in...