Oude Glorie schenkt beker 1963

In de bijna 125-jarige clubhistorie kende Willem II veel bijzondere momenten. Een van de momenten was de laatste bekerwinst, in 1963. In de finale in Den Haag winnen de Tricolores van thuisploeg ADO. Dat doet Willem II door goals van Kees Aarts, Frits Louer en Willy Senders. 



De trofee die mee naar Tilburg ging was een wisselbeker die een jaar na winst terugkeerde naar de KNVB. Daardoor ontbreekt een tastbare prijs in de prijzenkast van Willem II.

In het kader van het 125-jarig jubileum wilde Oude Glorie daar verandering in brengen. Oude Glorie, een groot gezelschap van oud-spelers dat met regelmaat rondom onder andere thuiswedstrijden samenkomt, schenkt daarom dinsdagavond een speciaal ontwikkelde replica van dé beker die in 1963 werd gewonnen.

Jan Boor

De bekerwinnaars zijn gevraagd om dinsdagavond in het Koning Willem II stadion aanwezig te zijn om de beker aan technisch directeur Joris Mathijsen te overhandigen. Die overhandiging vindt in de rust van Willem II – Excelsior Virton plaats op de middenstip. Bekerwinnaar Jan Boor zal daarvoor samen met Jan Vioen (voorzitter Oude Glorie) aanwezig zijn.

Wij vragen onze aanwezige supporters om in de rust bij dit mooie moment op de tribunes te blijven. De beker is vanaf donderdag 19.00 uur te zien in de expositie Leev' Hoezee, 125 jaar Willem II in Bibliotheek LocHal. 

Bericht delen