'Passie en beleving op het veld zorgen voor kwaliteit'

Aanstaande vrijdag is de vierde thuiswedstrijd van het seizoen tegen TOP Oss en de eerste wedstrijd onder leiding van Peter Maes. De nieuwe trainer maakt bekend dat Tommy St. Jago vrijdag bij de wedstrijdselectie zit. Patrick Joosten en Michael de Leeuw zijn beide nog twijfelgevallen.

St. Jago
St. Jago kwam met een lichte blessure binnen. Hij heeft de afgelopen twee weken meegetraind met de spelersgroep en zal vrijdag voor het eerst aansluiten bij de wedstrijdselectie. Joosten is een twijfelgeval vanwege een lichte blessure en ook achter de naam van De Leeuw staat een vraagteken.

Afbeelding
st jago
Tommy St. Jago voor het eerst bij de wedstrijdselectie

Eerste trainingen
Maes is een vurige trainer en wil strijd en intensiteit zien tijdens de trainingen en wedstrijden. ‘Passie en beleving. Die dingen heb ik op het trainingsveld gezien. Dat wil ik ook tijdens de wedstrijden terugzien. Passie en beleving op het veld zorgen voor kwaliteit.’ Hij ziet mogelijkheden om op korte termijn al de nodige accenten te leggen, maar wil niet alles in één keer veranderen.

Afbeelding
maes
Peter Maes tijdens de laatste training voor Willem II - TOP Oss

Identiteit
‘We moeten als ploeg op zoek gaan naar de identiteit van dit elftal. Daar ga ik mee aan de slag,’ zegt Maes. Dat is een lastige stap, maar hij is realistisch: ‘Dat kan niet in twee dagen, dat gebeurt geleidelijk en in kleine stappen.’ Hij hoopt dat er vrijdag tegen Oss al een stukje van zijn identiteit te zien is: passie en strijd.

Thuis
Maes kijkt uit naar zijn eerste thuiswedstrijd in het Koning Willem II stadion. ‘Ik vind het heel mooi om te zien dat de fans vanaf minuut één of eigenlijk al daarvoor achter de spelers staan. Daarom hoef ik eigenlijk niet te zeggen dat ik de steun van het publiek verwacht, want die is er altijd al. Dat is niet vanzelfsprekend, weet ik uit ervaring bij mijn vorige clubs,’ licht Maes toe.

Over de mogelijke opstelling tegen de Ossenaren liet Maes tijdens het persmoment niet veel los. Wel liet hij weten dat hij de formatie niet overhoop gaat gooien. ‘Na zo’n korte week samen ga ik geen grote veranderingen toepassen. Ik begin voorzichtig, want ik vind dat ingrijpen effect moet hebben.’
 

Afbeelding
bosch
Jesse Bosch tijdens de laatste training

Willem II – TOP Oss begint vrijdag 22 september om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen via het schakelkanaal van ESPN. Live volgen? Volg ons via het Matchcenter op de website of beluister de wedstrijd via Willem II Radio (JUKE).

Bericht delen