Pele van Anholt, goedlachse terriër

Vorige week kwam Pele van Anholt over van SC Heerenveen en inmiddels heeft hij er met de overwinning op Ajax een glorieus Willem II-debuut opzitten. Hoog tijd dus om kennis te maken. 

Nieuwe prikkel

Sinds zijn 11e speelt hij al in Friesland, maar nu voelt Pele dat hij toe is aan een nieuwe prikkel. Erwin van de Looi, die hij al langere tijd kent en waar hij goed contact mee heeft, gaf hem een goed gevoel. Pele stapt over van SC Heerenveen naar Willem II; twee clubs die volgens hem veel gemeen hebben. “Willem II en Heerenveen zijn beide clubs van de mensen en supporters, gemoedelijke volksclubs waar ik me thuis voel. Waar Heerenveen in de subtop speelt, speelde Willem II de laatste jaren vaak voor lijfsbehoud. Dat is Willem II onwaardig. Deze club heeft een mooie geschiedenis met grote prestaties.”



Goede start

“De eerste week bij Willem II kende alleen maar positiviteit. Ik werd goed opgevangen door de groep en alles voelde meteen vertrouwd. Men is open bij Willem II en het scheelt dat ik al wat jongens kende zoals Anouar Kali, Funso King Ojo en Branco van den Boomen. Met de laatstgenoemde speelde ik al samen bij Heerenveen. 

Mijn debuut voor Willem II kon eigenlijk niet beter. De 1-2 winst op Ajax is een historische prestatie, geweldig om mee te maken. We mogen nu niet gaan zweven maar deze overwinning geeft natuurlijk veel kracht en een positief gevoel.”



Echte terriër

De kracht van dit Willem II zit hem volgens Pele in het teamspel. “We vormen nu al een hechte groep en als we als team spelen kunnen we veel bereiken. Daarin zie ik voor mezelf een belangrijke rol; Ik ben een echte teamplayer en ga altijd voorop in de strijd. Ik bijt me als een terriër vast in mijn directe tegenstander. Die positieve agressie probeer ik op mijn medespelers over te brengen zodat we, door samen te strijden, zelfs in de zwaarste wedstrijden een overwinning uit het vuur slepen”. 

Van Anholts strijdvaardige mentaliteit komt niet uit het niets. Als beloften-speler van SC Heerenveen staat hij een jaar aan de kant als gevolg van een ernstige enkelblessure.  Het kost Pele een jaar om te revalideren en terug te keren op zijn niveau. “Sindsdien weet ik dat niets je komt aanwaaien en je dat hard moet knokken om iets te bereiken. Overigens ben ik buiten het veld juist erg rustig en als ik me op mijn gemak voel kan je goed met me lachen. Ik houd ervan om relaxen met mijn vrienden of vriendin en vind het ook fijn om een boek te lezen of te studeren. Het helpt me mijn hersenen te prikkelen en ik geloof dat dat óók mijn prestaties op het veld ten goede komt.”



Roda JC thuis

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC op het programma, volgens Pele geen gemakkelijke pot. “Roda JC is een degelijke ploeg die speelt met veel positiewisselingen. Waar we tegen Ajax vooral loerden op de counter moeten we zaterdag zelf het spel maken. Een uitdaging, want aanvallen is vaak moeilijker dan verdedigen. 

Ik zie er vooral erg naar uit om voor het Willem II-publiek te spelen. Het zijn namelijk trouwe supporters en ik heb gehoord dat het stadion ook zaterdag goed gevuld is. De support van de fans helpt ons doelpunten te maken en als we daarin slagen doen we goede zaken tegen Roda.”

Bericht delen