Periodekampioenschap in eigen hand
Auteur
Guido Holman
Fotografie door
Geert van Erven

Willem II kan in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie winnen. Bij winst of een gelijkspel, als NAC Breda in Den Haag niet met meer dan één doelpunt verschil wint, blijft het Bronzen Schild vrijdagavond in Tilburg.

Middenmoot
De ploeg uit Helmond bivakkeerde afgelopen seizoenen steevast in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Met enkele gerichte aankopen is de club dit seizoen uit het dal geklommen en ligt het redelijk op koers om een gooi te doen naar deelname aan de play-offs. Het heeft een achterstand van vier punten op FC Groningen de nummer acht van de ranglijst. Dus ook voor de “kattenmeppers” staat er in de laatste wedstrijd van de heenronde veel op het spel om de aansluiting te behouden.

Afbeelding
meerveld
Meerveld vorig seizoen tegen Helmond Sport

Sterkhouders
Twee absolute sterkhouders bij Helmond Sport zijn Wouter van der Steen en spits Martijn Kaars. Eerstgenoemde is na zeven jaar weer terug op het oude nest. De doelman presteert naar behoren en krijgt gemiddeld 1,5 tegendoelpunt per wedstrijd te verwerken. Voor Martijn Kaars is het alweer het tweede seizoen in Helmond. Met zijn seizoentotaal van 15 treffers heeft hij al twee keer meer gescoord dan in het vorige seizoen.

Afbeelding
Svensson
Svensson scoorde vorig seizoen de 4-1

Belgische trainers
Met Peter Maes en Bob Peeters hebben beide Brabantse ploegen een Belgische trainer aan het roer. De 49-jarige Peeters heeft in zijn carrière onder andere bij Roda JC en Vitesse gespeeld. Als trainer is hij sinds 2021 in Nederland actief. Eerst bij Top Oss en nu is hij actief bij Helmond Sport. 

Zeven keer winst
De resultaten van Helmond Sport zijn grillig te noemen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden drie punten behaald. Thuis is gewonnen van Den Bosch, Cambuur, Jong FC Utrecht, Telstar en ADO Den Haag, maar ook gelijk gespeeld tegen nummer laatst Top Oss en verloren van MVV Maastricht. In uitwedstrijden is er knap gewonnen van VVV en Eindhoven en gelijk gespeeld tegen NAC Breda.

Historie
Vorig seizoen won Willem II de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met maar liefst met 5-1. Vijf verschillende spelers scoorden toen: Leeroy Owusu, Elton Kabangu, Jizz Hornkamp, Max Svensson en Jeremy Bokila. Martijn Kaars zorgde voor de eretreffer. De twee edities hiervoor eindigden in een 1-1 en 3-3 gelijkspel. 

De wedstrijd tussen Willem II en Helmond Sport is live te volgen op ESPN 3 en begint om 20.00 uur.

Bericht delen