Peter Maes blikt vooruit op TOP Oss-uit
Fotografie door
Willem II Media

Willem II herstart de competitie tegen hekkensluiter Top Oss. Thijs Oosting, Niels van Berkel en Dani Mathieu zitten vanwege hun blessures niet bij de wedstrijdselectie. 

Eerder deze week werd bekend dat zowel Niels van Berkel als Dani Mathieu voorlopig niet inzetbaar zijn. Van Berkel ondergaat een knieoperatie, waarvan het herstel maanden zal duren. Ook Dani Mathieu, die een spierblessure opliep tijdens de training, zal enkele maanden afwezig zijn. Over deze blessure zegt Maes: ‘Het is erg spijtig voor de spelers en dit gun je niemand. Het is een flinke domper voor het team en beide spelers. 

Thijs Oosting maakt goede stappen in zijn revalidatie. ‘Thijs stond deze week weer op het veld en zijn herstel verloopt volgens schema. We hopen dat hij snel weer kan meetrainen met de groep,’ aldus Maes.

Resultaten
Ondanks een goed einde van 2023, waarschuwt Maes dat de Tricolores niet moeten gaan leunen op de resultaten van 2023. 'Na een winterstop beginnen teams weer fris aan de competitie. De resultaten van afgelopen half jaar waren goed, maar we beginnen nu weer opnieuw. We moeten terug in die mindset waarbij we 95 minuten lang strijden voor een goed resultaat', stelt hij.

Afbeelding
schouten

De Ossenaren
Vrijdag hervat Willem II de competitie na de winterstop met een wedstrijd tegen TOP Oss. ‘TOP Oss zal naar verwachting verdedigend spelen. Aan ons is de taak om daar voetballend doorheen te komen en te strijden voor doelpunten’, vertelt Maes na het analyseren van de Ossenaren.

Opstelling
Over de opstelling is de Belg duidelijk: ‘We starten vrijdag met dezelfde spelers als tegen NAC Breda. We hebben een bepaald DNA gecreëerd en met deze basis moeten we ons niveau altijd halen.’

Top Oss - Willem II is om 20.00 uur in het Frans Heesen Stadion en is te volgen via het schakelkanaal van ESPN, het Matchcenter van Willem II en via het liveverslag van Willem II Radio. 

Bericht delen