Peter van den Berg hoofdtrainer Oranje O17
Fotografie door
Toin Damen & Geert van Erven

Assistent-trainer Peter van den Berg vertrekt naar de KNVB. De 52-jarige oefenmeester wordt hoofdtrainer van Oranje O17.

Van den Berg begon zijn periode bij de Tricolores op Sportpark Prinsenhoeve. De voormalige verdediger, die eerder speelde voor onder andere Excelsior, AZ Alkmaar en Feyenoord, werd in 2022 gecontracteerd als hoofdtrainer van Willem II O21. Na een halfjaar schoof Van den Berg door naar het eerste elftal vanwege het vertrek van Kevin Hofland, om vervolgens assistent-trainer te worden van Reinier Robbemond.

Van den Berg heeft twee wedstrijden als interim-hoofdtrainer op de bank gezeten voordat Peter Maes werd gepresenteerd. Zijn hoofdstuk in Tilburg komt ten einde en de oefenmeester vervolgt zijn carrière in Zeist. Van den Berg: ‘Ik ben ontzettend trots op het feit dat we, ondanks de verschillende tegenslagen, zijn gepromoveerd naar de Eredivisie en het seizoen hebben afgesloten met een kampioenschap. Ik heb genoten van de samenwerking met de stafleden en spelers, samen hebben we dit seizoen iets fantastisch neergezet. Bij de KNVB krijg ik de kans om met de beste talenten van Nederland te werken, daar kijk ik erg naar uit. Ik wil de club ontzettend bedanken voor mijn periode in Tilburg, en in het bijzonder de supporters die ons in de moeilijke momenten bleven steunen. Heel veel succes in de Eredivisie!’

Peter, hartstikke bedankt en veel succes bij de KNVB!

Afbeelding
PetervandenBerg

Bericht delen