Peter van Hest benoemd tot Lid van Verdienste
Fotografie door
Toin Damen

Gisteravond, tijdens de jaarlijkse kerstborrel voor vrijwilligers, heeft het Stichtingsbestuur van Willem II Peter van Hest benoemd tot Lid van Verdienste. Peter is sinds 1983 actief als vrijwilliger bij de club en zet zich tot op heden nog steeds in voor de Tricolores.
 
Al meer dan 40 jaar is Peter verbonden aan het rood, wit en blauw. De 72-jarige oud-leerkracht is actief bij de jeugdopleiding van Willem II en bij Willem II Betrokken. Tijdens de kerstborrel ontving Peter de zilveren speld uit handen van Gerard van Laarhoven, voorzitter van het Stichtingsbestuur van Willem II.
 
Studiebegeleider
Naast studiebegeleider bij de jeugdopleiding was hij ook betrokken als assistent-scheidsrechter, elftalleider van verschillende jeugdteams en gastheer op Sportpark Prinsenhoeve. Op dit moment is Peter nog steeds studiebegeleider bij O12. Van Hest licht toe: ‘Ik ben misschien al gepensioneerd, maar ik sta nog steeds voor de klas en ben gevraagd om O12 te begeleiden. Ik haal nog zoveel plezier uit het lesgeven en zolang ik het kan, help ik graag’.

Afbeelding
Peter van Hest

Samenzijn
Peter is niet alleen te vinden op Sportpark Prinsenhoeve, maar is ook regelmatig aanwezig in het Koning Willem II stadion. Hij is daar uiteraard bij de thuiswedstrijden, maar ook doordeweeks als begeleider bij Football Memories. ‘Via een oud-leerling van mij hoorde ik hoe mooi het project is en zo kwam ik in contact met de initiatiefnemers. Het is zo waardevol om te zien hoe bij de deelnemers van Football Memories herinneringen van vroeger weer bovendrijven’.
 
Dat Willem II een groot deel van zijn leven uitmaakt, staat buiten kijf na 40 jaar betrokkenheid als vrijwilliger. ‘Willem II is meer dan een voetbalclub. Het gaat niet alleen om winnen en verliezen, maar ook om het samenzijn. Dat maakt onze club zo mooi,’ sluit Peter af.
 
Peter, van harte gefeliciteerd met deze benoeming en bedankt voor wat je voor de club hebt betekend.

Bericht delen