Promotie in beeld
Fotografie door
Toin Damen & Geert van Erven

Op vrijdagavond 3 mei reisde Willem II af naar het M-Scores stadion in Dordrecht, waar ze met slechts één punt promotie naar de Eredivisie konden veiligstellen. Duizenden supporters verzamelden zich op het plein voor het Koning Willem II stadion en zagen hoe Willem II sterk aan de wedstrijd begon en promotie uiteindelijk veiligstelde door een late gelijkmaker van Michael de Leeuw. 

Na een krachtige openingsfase van de Tilburgers kwam FC Dordrecht beter in de wedstrijd. Binnen het half uur namen de Schapenkoppen de leiding door een afstandsschot van Shiloh 't Zand. Willem II reageerde direct op deze tegenvaller, maar dat leidde nog niet tot een gelijkmaker.

In de tweede helft startten de Tricolores sterk. De gelijkmaker viel echter pas in de 93e minuut, toen Michael de Leeuw een voorzet van Jeredy Hilterman met een kopbal afrondde. Deze verlossende treffer was voor het team van Peter Maes voldoende om promotie naar het hoogste niveau te garanderen.

Na de ontvangst van het promotieschild keerden de spelers en staf terug naar Tilburg. Duizenden supporters, die de wedstrijd gezamenlijk op het plein hadden gevolgd, bleven wachten om het team feestelijk te onthalen. 

Bericht delen