Reactie op staking Willem II - NAC Breda
Fotografie door
Willem II Media

Wat een mooie voetbalmiddag had moeten zijn, is uitgelopen op een inktzwarte dag voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt. Terwijl het spel op het veld niet verliep zoals wij allemaal hadden gehoopt, werd de wedstrijd gestaakt vanwege het gooien van bierbekers en vuurwerk op het veld.

Na overleg tussen beide clubs, de gemeente Tilburg, de politie en de scheidsrechters werd besloten de wedstrijd te staken. Hoewel slechts enkele 'supporters' het verpesten voor de supporters die Willem II op een positieve manier steunen, zijn de richtlijnen van de KNVB duidelijk.

Als er voorwerpen op het veld worden gegooid, heeft de scheidsrechter de bevoegdheid om het spel stil te leggen, waarna de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers gaan. Als de wedstrijd wordt hervat en er opnieuw voorwerpen op het veld worden gegooid, kan de scheidsrechter in overleg met de club en verschillende instanties besluiten om de wedstrijd definitief te staken.

Willem II zal het beleid van de KNVB voortzetten om de daders op te sporen en eventuele boetes van de KNVB op hen te verhalen. De daders kunnen daarnaast een stadionverbod verwachten. Bovendien biedt Willem II haar excuses aan aan de supporters die de club op een positieve manier steunden. We begrijpen maar al te goed dat het wedstrijdverloop van Willem II - NAC Breda uitermate teleurstellend is.

Wat een mooie voetbalmiddag had moeten zijn, mondde uit in een inktzwarte middag voor alle supporters die met goede bedoelingen naar het stadion zijn gekomen. Wanneer Willem II – NAC Breda wordt uitgespeeld maken we bekend via de officiële kanalen. 
 

Bericht delen