Regels voor restant NAC - Willem II
Fotografie door
Toin Damen

Willem II en NAC Breda spelen dinsdag de laatste 15 minuten en 57 seconden (+ extra tijd) van de derby uit. In een leeg Rat Verlegh Stadion wordt de wedstrijd bij een 0-1 voorsprong hervat. Hieronder lees je de ‘restantregels’ van de KNVB

Omdat de wedstrijd kort na de goal van Elton Kabangu gestaakt werd, begint het ruime kwartier met een aftrap door NAC. Op dat moment moeten de 22 spelers in het veld staan die op het moment van staken binnen de lijnen stonden. Dat betekent dat de gewisselde Ringo Meerveld en NAC-speler Victor Wernersson niet meer in actie mogen komen. Beide teams mogen dus nog vier keer wisselen in twee wisselmomenten. Jeroen Manschot is dinsdag wederom de scheidsrechter.

Afbeelding
nacwil
Willem II stond op het moment van staken met Smits, Owusu, Dammers, Verreth, Schouten, Woudenberg, Bosch, Svensson, Oosting, Hornkamp en Kabangu op het veld.

Gele kaarten

De gele kaarten van Willem II’ers Lucas Woudenberg, Erik Schouten, Wessel Dammers en Boyd Lucassen (NAC) blijven staan. Voor Erik Schouten betekende de kaart die hij op 14 april kreeg zijn vijfde van dit seizoen. Die schorsing is pas na het restant actief, waardoor hij zaterdag De Graafschap-thuis mist. Wessel Dammers staat na NAC – Willem II met vier gele kaarten op scherp. Spelers die voor de wedstrijd op 14 april geschorst waren mogen ook niet deelnemen aan het restant. 



Geblesseerd of ziek

Wanneer een speler die volgens de reglementen ‘moet’ spelen voor het restant geblesseerd of ziek is, dan mag Willem II of NAC bij de KNVB een verzoek indienen om een andere speler op te stellen. Dat geldt ook voor spelers die op de bank zitten. 

Het restant van NAC – Willem II wordt door ESPN niet uitgezonden. Live op de hoogte blijven kan via Willem II Radio (JUKE) en het Matchcenter op deze website. 

Bericht delen