Regels voor restant Willem II - NAC Breda
Fotografie door
Geert van Erven

Willem II en NAC Breda spelen om 10.30 uur het resterende deel van de wedstrijd. In een leeg Koning Willem II stadion wordt de derby bij een 0-3 achterstand hervat. Hieronder lees je de ‘restantregels’ van de KNVB.

Omdat de wedstrijd kort na de goal van Sigurd Haugen gestaakt werd, begint het ruime half uur met een aftrap voor Willem II. Op dat moment moeten de 22 spelers in het veld staan die op het moment van staken binnen de lijnen stonden. Dat betekent dat de gewisselde Michael de Leeuw en Jesse Bosch niet meer in actie mogen komen. Willem II mag dus nog drie keer wisselen tijdens twee wisselmomenten. NAC Breda had nog niet gewisseld en heeft nog vijf wissels ter beschikking. Edwin van de Graaf is dinsdag wederom de scheidsrechter.

Gele kaarten
De gele kaarten van Willem II’ers Niels van Berkel, Jesse Bosch blijven staan. Ook NAC-speler Patriot Sejdiu zijn gele kaart blijft staan. Bij een volgende gele kaart krijgen deze spelers dus 'gewoon' rood.

Geblesseerd of ziek
Wanneer een speler die volgens de reglementen ‘moet’ spelen voor het restant geblesseerd, ziek of echt niet kan spelen, dan mag Willem II of NAC bij de KNVB een verzoek indienen om een andere speler op te stellen. Dat geldt ook voor spelers die op de bank zitten.

Het resterende deel zal niet worden uitgezonden door ESPN. 

Afbeelding
Heerkens
Willem II stond op het moment van staken met Smits, Heerkens, Schouten, Verreth, De Waal, Meerveld, Hilterman, Oosting, Behounek, Joosten en Van Berkel op het veld.

Bericht delen