Remise in Ashton Gate
Fotografie door
Toin Damen

Het is het eerste weekend van augustus en alle Willem II'ers maakten zich op voor een schitterende trip. Een langgekoesterde wens van supporters ging in vervulling, want op het programma stond Willem II tegen Bristol City FC in Ashton Gate.

De Tricolores reisde vrijdagavond af naar Bristol. Verschillende supporters reisden per vliegtuig of bus al eerder af naar de stad van ‘The Robins’. De supportersgroeperingen organiseerden verschillende activiteiten in de stad; het was een warm welkom voor het rood, wit en blauw.

Afbeelding
Supporters

Matchday
Al vroeg op de dag verzamelden supporters van Willem II en Bristol City zich in de wijk Bedminster bij de omliggende kroegen. In een sfeervolle corteo liepen de supporters naar Ashton Gate. Op de Atyeo Stand, waar de meeste supporters plaatsnamen, werd bij de opkomst van de spelers een spandoek getoond van Tilburg Tifosi die nogmaals de vriendschapsband van beide supportersgroeperingen benadrukte. Er waren ongeveer 500 Willem II’ers in Bristol.

Eerste helft
De Tricolores begonnen met de 16-jarige Jens Mathijsen in de basis. Vanwege lichte klachten speelde Michaël Tirpan niet, waardoor de jongeling zich kon opmaken voor een officieus basisdebuut in Ashton Gate.

De eerste helft was er een met over en weer weinig kansen. De thuisploeg had de beste mogelijkheden via middenvelder Max Bird en spits Sinclair Armstrong, maar hun inzetten waren niet gevaarlijk voor Thomas Didillon-Hödl.

Tommy St. Jago
Bij het tweede bedrijf begonnen de Tricolores met een wissel. Runar Sigurgeirsson werd vervangen door Rob Nizet. In de tweede helft kregen ‘The Robins’ de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Een schot van binnen de zestien werd goed geblokt door Tommy St. Jago.

Afbeelding
Meerveld

De thuisploeg had iets meer de overhand in de tweede helft. Didillon-Hödl moest een keer goed strekken voor een schot van invaller Mayulu. De Tricolores konden aanvallend weinig brengen in Ashton Gate, maar ook vanuit de thuisploeg waren er geen uitgespeelde kansen.

Remise
In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Bristol City alsnog een grote kans. Een voorzet werd op het laatste moment weggekopt door St. Jago voordat twee spelers van de thuisploeg er tegenaan konden lopen. Het slotstuk was voor Ringo Meerveld, die van afstand rakelings naast schoot. Het bleef uiteindelijk gelijk in Ashton Gate: 0-0.

Opstelling Willem II
Didillon-Hödl; Mathijsen, Behounek, St. Jago; Doodeman (73. Vermeulen), Bosch (66. Kehrer), Lachkar (82. Van Loon), Meerveld, Sigurgeirsson (46. Nizet); Sandra, Vaesen (76. Bokila)

Bericht delen