Seizoen voorbij voor Willem II
Auteur
Koen van Santvoord
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Door een 2-2 gelijkspel tegen VVV-Venlo is Willem II uitgeschakeld in de play-offs. Zo komt er een abrupt einde aan het seizoen 2022-2023 en speelt Willem II ook volgend seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie.



Tot een kwartier voor tijd liep alles volgens plan voor Willem II. De mannen van Reinier Robbemond domineerden, leidden verdiend met 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat de plotselinge 2-1 van Nick Venema roet in het eten gooide. Na de eerdere 3-2 nederlaag in Venlo waren de teams weer in balans en was een verlenging noodzakelijk. En daarin ging het alsnog helemaal mis.In de blessuretijd van de tweede verlenging kopte Özcan Yasar de gelijkmaker binnen. En dat betekent géén halve finale play-offs, maar einde seizoen voor Willen II. Een klap die hard aankomt. Nadat scheidsrechter Ingmar Oostrom voor het einde floot viel het stadion stil en stortten de Willem II-spelers gedesillusioneerd ter aarde. Het verblijf in de Keuken Kampioen Divisie wordt met minimaal een jaar verlengd.



Goede sfeer

En dat terwijl de middag zo mooi begon. Al ruim voor de aftrap zat de sfeer er goed in. De opzwepende DJ, de vuurwerkshow en de capo die het stadion hoogstpersoonlijk opriep om de Tricolores op volle kracht te steunen: het paste allemaal bij de ‘Een team, een taak’-missie. Toen scheidsrechter Oostrom de wedstrijd in gang zette, kolkte het stadion zoals het dit jaar nog niet eerder was vertoond, De golf van geluid die door het stadion rolde was nóg harder en intenser dan normaal. Indrukwekkend.

Afbeelding
awdad

Droomstart 

Gesteund door het uitverkochte stadion beleefde Willem II een droomstart. Net als in Venlo scoorde Willem II tweemaal binnen een half uur. Al na zeven minuten kopte Elton Kabangu een afgemeten voorzet van Leeroy Owusu binnen. Een kwartier later zag Jesse Bosch zijn schot van afstand via een Limburgs been binnenvallen. Willem II domineerde en gaf niets weg. Even kreeg Nick Venema het stadion stil, nadat hij de bal fraai in de kruising kulde, De Venlose spits scoorde echter in buitenspelpositie.



Aanvallender VVV

Na de rust ging Willem II op jacht naar de genadeklap. Na tien minuten leek dat te lukken toen Kabangu de bal over de achterlijn frommelde, Hij maakte echter hands, zijn goal werd terecht afgekeurd. Na een uur spelen verliet VVV Venlo de verdedigende stellingen. Willem II kwam nog goed weg toen Joshua Smits onnodig ver zijn doel uitkwam. Carl Johansson kon van dertig meter op het verlaten doel schieten, maar treuzelde te lang. Een kwartier voor tijd viel de Venlose treffer alsnog toen een verre uittrap met enig fortuin voor de voeten van Nick Venema belandde. De spits draaide kort weg en schoot hard de aansluitingstreffer binnen.



In de verlenging oogde VVV Venlo fitter en bij Willem II was het beste ervan af. Beide teams wisten geen grote kansen te creëren en leken zich te verzoenen met penalty’s. Totdat in de blessuretijd van de tweede verlenging het doek alsnog viel voor de Tricolores. Nick Venema bereikte spits Yasar, die van dichtbij binnenkopte: 2-2. Een mokerslag, die nog lang zal nadreunen in Tilburg.

Afbeelding
sdvsvd

Bericht delen