Sigurgeirsson terug in de basis
Fotografie door
Willem II Media

Aankomende vrijdag wacht een belangrijke thuiswedstrijd voor Willem II. In een vol Koning Willem II stadion nemen de Tricolores het op tegen Helmond Sport met één wijziging: Rúnar Thór Sigurgeirsson start in de basis. Patrick Joosten zal dit jaar niet meer terugkeren in de wedstrijdselectie vertelt Peter Maes tijdens het wekelijkse persmoment. Ook staat er een vraagteken achter de naam van Ringo Meerveld voor vrijdagavond.

Bij winst op Helmond Sport zijn de Tricolores verzekerd van de periodetitel. Maes zegt het volgende: ‘Deze prijs zou een kers op de taart zijn voor onze prestaties van de afgelopen weken.’ Als Willem II vrijdagavond niet wint, zijn de Tricolores afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda.

Eén wijziging
Voor de wedstrijd tegen Helmond Sport voert Maes één wijziging door. Sigurgeirsson zal vrijdagavond starten in plaats van Niels van Berkel. Over deze wijziging zegt de trainer het volgende: ‘Het was een moeilijke keuze. Niels en Rúnar zijn aan elkaar gewaagd en liggen dicht bij elkaar. We hebben meer verdedigend vermogen nodig voor deze wedstrijd tegen Helmond Sport, wat één van de redenen is waarom ik voor Sigurgeirsson heb gekozen,’ legt de trainer uit.

Afbeelding
sigurgeirsson

Belangrijke week
Met de laatste drie wedstrijden van het jaar in het vooruitzicht, staan er nog belangrijke wedstrijden op het programma voor Willem II. Op het spel staan de periodetitel, een plek in de volgende ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi, en de derbywinst. "Het zou een mooie week kunnen worden, maar wij focussen ons op één wedstrijd per keer. Het belangrijkste is dat we genieten en vol gas geven voor het gewenste resultaat," benadrukt Maes.

De wedstrijd tussen Willem II en Helmond Sport is live te volgen op ESPN 3 en begint om 20.00 uur.

Bericht delen