Smits begint onder de lat tegen FC Eindhoven

Aanstaande zondag speelt Willem ll de eerste (uit)wedstrijd van het seizoen tegen FC Eindhoven. Trainer Reinier Robbemond heeft gekozen voor Joshua Smits als eerste keeper van Willem ll voor komend seizoen. 

Afbeelding
Joshua Smits
Joshua Smits

‘Voor mij als trainer is het fantastisch om goede, verschillende keepers te hebben. Los van het talent van Van den Berg, waar we ook zeker in de toekomst een eerste keeper in zien, is de keuze, na het analyseren van wedstrijdbeelden en trainingen, gevallen op Smits. Joshua is verder ontwikkeld en als staf hebben wij alle vertrouwen in hem voor komend seizoen', gaf Robbemond aan bij het wekelijkse persmoment.

Jeugdspelers
Zico Soree, Jayden Houtriet, Chip Engels, Naïm Matoug, Max Christoffel en Maarten Schut blijven langer bij de trainingsgroep. 'De jeugdspelers van O21 hebben mooie en goede stappen gezet de afgelopen weken’, vertelt Robbemond tevreden. Binnenkort wordt er een keuze gemaakt welke spelers definitief de overstap maken naar het eerste elftal. Robbemond licht toe: ‘Die keuzes zijn afhankelijk van speelminuten bij O21 en of de speler voldoende perspectief heeft op wedstrijdminuten bij een bepaalde wedstrijd.’

Opstelling?
Over de mogelijke opstelling tegen FC Eindhoven liet Robbemond tijdens het persmoment niets los. Dani Mathieu en Nick Doodeman zitten niet bij de wedstrijdselectie. Kersverse aanwinst Patrick Joosten is wel onderdeel van de selectie in Eindhoven. Over wie aanvoerder wordt van de Tricolores komt de oefenmeester later op terug, deze wordt zaterdag bekend gemaakt. 

FC Eindhoven – Willem ll begint zondag 13 augustus om 12.15 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN 1 (open kanaal) en het Matchcenter op de website. Ook is de wedstrijd te beluisteren via Willem ll Radio (JUKE).

Afbeelding
Joosten

Bericht delen