'Spelers moeten zich bewijzen'
Fotografie door
Willem II Media

Zondagmiddag neemt Willem II in Koning Willem II stadion het op tegen RKC Waalwijk. Tijdens het wekelijkse persmoment liet trainer Peter Maes weten dat Erik Schouten goede stappen vooruit maakt in zijn revalidatie. De verdediger traint nog apart van de groep. 

Door een moment op de training heeft Mickaël Tirpan een gebroken neus opgelopen. Na een operatie verscheen de verdediger met een afgemeten masker op het trainingsveld en trainde vandaag weer volledig mee met de groep: 'Mickaël is een krijger, hij is speelklaar. Maar we wachten ook even zijn reactie af na deze training,' verklaart Maes. 'Mickaël kennende doet hij er alles aan om te spelen,' voegt de trainer toe.

Cisse Sandra
Cisse Sandra heeft zich na zijn interlandverplichtingen weer gemeld in Tilburg. De middenvelder werd opgeroepen voor België O21 en speelde afgelopen dinsdag een kwalificatiewedstrijd voor het EK O21 tegen Kazachstan O21, die met 2-0 werd gewonnen. De Belg deed na een invalbeurt een halfuur mee met de Rode Duivels.

Afbeelding
Sandra

Volwassen
Na het nipte verlies tegen Sparta Rotterdam zijn de Tricolores vastberaden om in eigen huis de drie punten te pakken. ‘We speelden volwassen tegen Sparta en kwamen terug van een achterstand, maar konden dat helaas niet vasthouden. Deze week heb ik een gedreven groep gezien. Het rendement moet omhoog, maar ik ben zeer content met wat de spelers hebben laten zien,’ aldus Maes.

Geen wijzigingen
Voor de wedstrijd tegen RKC voert Maes waarschijnlijk geen wijzigingen door ten opzichte van de vorige wedstrijd. ‘De spelersgroep ligt dicht bij elkaar, er is veel concurrentie, dat mooi is om te zien. Spelers moeten zich bewijzen en het mij moeilijk maken bij het kiezen van de basiself,’ vertelt Maes.

Willem II – RKC Waalwijk begint zondag om 14.30 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 1. De wedstrijd is ook te volgen via het Matchcenter en Willem II Radio.

Bericht delen