Spelerspresentatie 2023/2024 bij Van Mossel
Auteur
Jos Derksen
Fotografie door
Geert van Erven

Het is een goede traditie bij Willem II om begin september de spelerspresentatie te organiseren voor alle sponsors. Het is dé gelegenheid voor de sponsors om alle spelers en staf te ontmoeten. Ook is er voor de sponsors gelegenheid om het onderlinge contact te versterken en te netwerken.

Te gast bij Van Mossel
Na Auberge du Bonheur aan de Bredaseweg in Tilburg in 2021 en het hoofdkantoor van Tricorp in Gilze vorig jaar was de presentatie deze keer in het gloednieuwe en iconische hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group in Waalwijk. Culinair werd de avond verzorgd door de Bonheur Horeca Groep. De avond werd gepresenteerd door podcastmaker Pim Smolders en werd ondersteund door Gina July.

Voorafgaand aan de presentatie was er een rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor. Velen van de ruim 250 sponsors en genodigden waren enthousiast over het gebouw dat een kantoorfunctie verbindt met werkplaats, logistiek centrum en museum. Veel aandacht was er voor de oldtimers in het museum en voor alle technische innovaties op het terrein van duurzaamheid, vergroening en circulariteit. 
Logisch dat Eric Berkhof, algemeen directeur van Van Mossel, tijdens de opening vertelt hoe trots hij is op dit gebouw en deze locatie. Maar ook hoe trots hij is dat hij als Tilburger al meer dan 30 jaar sponsor is van de Tricolores.

Afbeelding
van mossel
Veel aandacht voor de oldtimers in het museum van Van Mossel

De presentatie in negen groepen
Het volgende onderdeel van de avond was de presentatie. Dat gebeurde in negen groepen. Aan Pim Smolders en Gina July de taak iedereen te interviewen. Regelmatig werd verwezen naar de hectische periode van de afgelopen twee weken en de impact die dat heeft gehad op de spelersgroep en de staf. Tegelijkertijd werd aangegeven dat de competitie verder gaat en dat de club nog steeds de ambitie heeft volgend jaar op het hoogste niveau te spelen. Dat werd door aanvoerder Freek Heerkens verwoord met de uitspraak: ‘We moeten het samen doen.’

Het is duidelijk dat iedereen blij was met de winst in de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Dat geldt uiteraard ook voor interim-trainer Peter van de Berg. Hij had ervan genoten, maar zijn focus van deze week ligt alweer op de uitwedstrijd tegen SC Cambuur Leeuwarden op zondag 17 september.

Veerkracht in de spelersgroep
Voor een aantal spelers geldt natuurlijk dat ze tijdens de presentie voor de ‘leeuwen werden geworpen’ voor zo’n grote groep. Tijdens de presentatie viel het op dat er veel veerkracht zit in de groep, er een positief groepsklimaat is en er ook de nodige humor is. De nieuwe spelers en de jeugdspelers gaven aan goed opgevangen te worden en zich thuis te voelen bij de club en in de stad. 

Dank voor de steun van de supporters
Uit alles blijkt dat de steun vanaf de tribune van de supporters voor de spelers heel belangrijk is. De liedjes, de aanmoedigingen en het inhaken zijn een constante inspiratie en zorgen voor een mooie wisselwerking tussen spelers en publiek. Het wordt ervaren als echte steun.

Afbeelding
spelerspresentatie
De kersverse vaders tijdens de spelerspresentatie

De waarde van een gele kaart
De nieuwe spelers gaven aan bewust voor Willem II gekozen te hebben en zij voelen zich al goed thuis. Rúnar Thór Sigurgeirsson, de IJslandse linksback, verklapt een bijzondere afspraak met zijn vriendin; iedere keer als hij een gele kaart krijgt trakteert hij zijn vriendin op een etentje en wat er met een rode kaart gebeurt weten ze nog niet. De Oostenrijkse verdediger Raffael Behounak voelt bij Willem II een echte winnaarsmentaliteit en hij hoopt op promotie naar de Eredivisie.

Blessureleed
Nick Doodeman en Dani Mathieu sluiten na een lange periode van blessureleed weer aan bij de selectie en ze vertellen openlijk over hoe het is om maanden te moeten werken aan het herstel. Dankbaar zijn ze voor de ondersteuning, maar ook heel blij dat ze weer bij de groep zijn en hun bijdrage kunnen leveren aan de prestaties van de club.

De tas van Jan
Tijdens het gesprek met clubarts Pieter Vioen was er even ruimte voor de rijke geschiedenis van de Tricolores. Pieter is de zoon van Jan Vioen, de legendarische clubarts die 42 jaar met hart en ziel verbonden was aan de club. Ook Pieter combineert een huisartsenpraktijk met de taak als clubarts. De oude dokterstas van Jan, een pronkstuk op de tentoonstelling in de LocHal in 2019, wordt niet meer gebruikt door Pieter. De oude leren dokterstas van Jan is gegoten in brons en staat bij hem thuis.

Allemaal jonge vaders
Tot slot nog een opvallend gespreksonderwerp. De laatste vier spelers van de presentatie werden allen gefeliciteerd met hun recente vaderschap. De kersverse vaders zijn: Joshua Smits, Michael de Leeuw, Freek Heerkens en Matthias Verreth. 

Slot
Met het besef ‘we moeten het samen doen’ werd Van Mossel bedankt voor hun gastvrijheid en werd de presentatie afgesloten door Jos de Kruif, manager commerciële zaken.

Bericht delen