Sportpark Prinsenhoeve toneel voor zonnig Kingo Voetbalfestijn
Fotografie door
Toin Damen

Het Kingo Voetbalfestijn trok woensdagochtend een groep van zo’n vijftig WII Kings naar Sportpark Prinsenhoeve, de thuishaven van de Willem II Jeugdopleiding. Het werd voor de jonge Willem II’ers één groot voetbalfeest.

Afbeelding
Kingo voetbalfestijn

Onder toeziend oog van mascotte Kingo werd in teams gestreden om de eindzege. Met een hindernisbaan, een dartbord, een gatendoel, drie-op-een-rij en een wedstrijdveldje stond de ochtend volledig in het teken van voetbal. Daarbij waren er jeugdspelers van Willem II O16 aanwezig om de kidsclubleden aan te moedigen én om her en der te zorgen voor extra (doel)punten.



Veel kinderen keken uit naar deze dag in de meivakantie. Zo ook de 8-jarige Daan, die fanatiek zijn teamgenoten aanmoedigt. ‘Ik vind het super leuk om de hele ochtend voetbalspelletjes te doen. Zeker met mijn vriendjes bij Willem II. En het lekkere weer natuurlijk.' Daan hoopt zo nog een panna te maken bij een jeugdspeler. ‘Ik denk dat het me wel gaat lukken!’, zegt Daan lachend, waarna hij zich snel weer bij zijn teamgenoten voegt op de stormbaan.

Afbeelding
Voetbalfestijn

Uiteindelijk ging team geel aan de haal met de winst waarmee zij allen kaartjes voor de komende thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht bemachtigden.

Volgend seizoen ook aansluiten bij de stoerste fanclub voor alle Willem II-fans tot en met 12 jaar? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over een lidmaatschap.

Bericht delen