Standbeeld Jan van Roessel onthuld op Koningsdag

Het standbeeld van Jan van Roessel is vanmiddag tijdens de Koningsdag van Willem II onthuld. Vanwege de hevige regenval was het moment suprême een uur uitgesteld.

Tenor Mario Veltman trapte de onthullingsceremonie af met een prachtige operette, gevolgd door het clublied. Vervolgens spraken Peter Année (namens mevrouw Van Roessel) en Wim Vos (werkgroep Jan van Roessel) over Jan zijn waarde voor Willem II en de betekenis van de komst van het standbeeld. 



Grote belangstelling

Nadat presentator en stadionspeaker Wim Arts clubman Peter Année verzocht had om samen met Louisa van Roessel naar het nog met een doek bedekte standbeeld te gaan, was het grote moment daar: de onthulling van het langverwachte standbeeld. Onder belangstelling van enkele honderden supporters trok Louisa van Roessel het rood-wit-blauwe doek van het bronzen beeld, dat daarna luid werd toegejuicht. 

Het beeld, gemaakt door de Tilburgse kunstenares Wilma Bevers, staat in het midden van de oprit tussen de poort en de hoofdingang van het Koning Willem II stadion. Wij danken daarnaast Broeren BV voor het straatwerk en Lamier voor de sokkel.

Bericht delen