St.Jago keert terug in de basis
Fotografie door
Willem II Media

Aankomende vrijdag wacht opnieuw een uitwedstrijd voor Willem II. In Velsen-Zuid nemen de Tricolores het op tegen SC Telstar. Rúnar Thór Sigurgeirsson en Khaled Razak zijn er vanwege hun schorsingen niet bij. Patrick Joosten, Dani Mathieu en Jeremy Bokila zijn nog steeds geblesseerd. Ook staat er een vraagteken achter de naam van Valentino Vermeulen.

Afbeelding
dani
Mathieu bijna volledig hersteld

Bokila en Mathieu
Bokila en Mathieu zijn beiden bijna weer volledig hersteld van hun blessure, Mathieu traint weer volledig mee met de selectie. Bokila start volgende week met het trainen op wedstrijdvormen. ‘Jeremy gaat vanaf volgende week weer volledig meetrainen met de groep. Voor hem en voor Dani zie ik voor de wedstrijd tegen FC Emmen weinig problemen,’ vertelt trainer Peter Maes in het wekelijkse perspraatje.

Eén wijziging
Voor de wedstrijd tegen de Witte Leeuwen voert Maes één wijziging door. Tommy St. Jago is weer 100% fit en zal vrijdagavond starten in plaats van Freek Heerkens. Over deze wijziging zegt de trainer het volgende: ‘Het was een moeilijke keuze. De spelersgroep zit dichtbij elkaar en is evenwichtig aan elkaar. Voor de wedstrijd tegen Telstar hebben we snelheid nodig, dat is één van de redenen waarom ik voor St. Jago heb gekozen.’

Schorsing Razak
Vorige week zaterdag ontving Razak een rode kaart tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard O21. De aanvaller zal twee wedstrijden niet uitkomen voor Willem II O21 én het eerste elftal. ‘Ik ben van mening dat een speler fouten mag maken, maar er mag geen sprake zijn van herhaling. We hebben een duidelijk signaal afgegeven en we hopen dat hij hiervan leert,’ zegt Maes.

Telstar onder hun waarde
SC Telstar bevindt zich momenteel op de zeventiende plaats op de ranglijst. ‘Telstar heeft veel kwaliteit in het elftal en speelt agressief voetbal. De positie op de ranglijst geeft een vertekend beeld. Het resultaat valt vaak net nadelig uit voor hen, ze verliezen vaak met een minimaal verschil. Ik vind daarom dat dit een wedstrijd is met valkuilen,’ licht de trainer toe.

Afbeelding
tommy
St. Jago terug in de basis

Bericht delen