Strafeis KNVB omgezet naar voorwaardelijke straf
Fotografie door
Willem II Media

Willem II heeft bij aanvang van het seizoen 2024-2025 een schikkingsvoorstel ontvangen van de KNVB na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen op 26 april 2024. De KNVB eiste oorspronkelijk dat vak C tijdens twee wedstrijden leeg moest blijven, waarvan één voorwaardelijk. De club ging in beroep tegen deze straf en na een gesprek met de KNVB is deze omgezet naar een voorwaardelijke straf van één wedstrijd. 

Aanvankelijk legde de KNVB een straf op waarbij vak C twee wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) leeg moest blijven, te beginnen met de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door het beroep van Willem II konden de supporters toch de eerste thuiswedstrijd van het seizoen bijwonen.

Voorwaardelijke straf 
Het beroep van Willem II heeft ertoe geleid dat een wedstrijd zonder een deel van de supporters nu van de baan is. Echter, blijft er een voorwaardelijke straf openstaan. Bij nieuwe ongeregeldheden binnen een periode van twee jaar moet er alsnog een wedstrijd zonder KingSide gespeeld worden. De club doet een dringend beroep op alle Willem II’ers om te voorkomen dat deze straf opnieuw realiteit wordt.

Straf naar aanleiding van de wedstrijd tegen SC Telstar 
Aanstaande zaterdag wordt de wedstrijd tussen Willem II en Sparta Rotterdam zonder supporters op de KingSide gespeeld. Willem II heeft een eerder schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd vanwege het herhaaldelijk afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen SC Telstar.

Bericht delen