Strijd op vele fronten in competitieslot
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Geert van Erven

Het einde van de competitie nadert en Willem II is al geruime tijd zeker van een plekje in de play-offs. Tóch is er nog genoeg om voor te spelen. Bij een overwinning op Jong FC Utrecht vanavond stellen we de vierde plaats definitief veilig. Maar er is meer: afhankelijk van de resultaten op de andere velden kunnen de Tricolores de vierde periodetitel in de wacht slepen én de derde plaats overnemen van Almere City FC.



Om bovenstaande doelen te verwezenlijken moet Willem II resultaten boeken in de laatste twee competitiewedstrijden. In de jacht op drie punten lijkt Jong FC Utrecht de ideale tegenstander te zijn. De ploeg van trainer Darije Kalezić is met het bezetten van de twintigste plaats namelijk de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen 36 wedstrijden leverden slechts 27 punten op. Die vergaarde Jong FC Utrecht uit zeven overwinningen en zes gelijke spelen. 



Ideale tegenstander

Ondanks die povere statistieken doet Willem II er goed aan om de Domstedelingen niet te onderschatten. Ze zijn dit seizoen een aantal keer verrassend uit de hoek gekomen. Bijvoorbeeld met de eclatante overwinningen op MVV Maastricht (3-0) en NAC Breda (4-1), de huidige nummers zeven en vijf. Daarbij beet Willem II zich eerder dit seizoen nog stuk op de Utrechtse beloften. In de Galgenwaard kwam het in augustus niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Afbeelding
wd

Teleurstellende remise met gevolgen

Diezelfde eindstand stond afgelopen vrijdag ook op het scorebord in Velsen-Zuid, waar Willem II niet voorbij Telstar kwam. Die teleurstellende remise had gevolgen. Bij een overwinning had de formatie van Reinier Robbemond – naast het officieel veiligstellen van de vierde plaats – de derde plaats overgenomen van Almere City, dat in eigen huis met 0-2 onderuitging tegen NAC Breda. Desalniettemin is het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten. Dat betekent dat de derde plaats zeker niet uit zicht is. Het is wel afhankelijk van de Flevolandse verrichtingen in de laatste twee competitiewedstrijden. Naast het thuisduel met Jong FC Utrecht neemt Willem II het nog in Kerkrade op tegen Roda JC, terwijl Almere City het reguliere seizoen afsluit met duels tegen FC Den Bosch en MVV. 

1. Heracles 36 25 4 7 79 98-42
2. PEC  36 25 4 7 79 93-40
3. Almere City 36 20 6 10 66 55-39
4. Willem II 36 18 10 8 64 63-38
5. NAC 36 18 5 13 59 63-59
6. FC Eindhoven 36 16 9 11 57 57-52
7. MVV 36 17 5 14 56 63-63
8. VVV 36 15 9 12 54 53-49

Met nog twee speelronden te gaan is geen club zeker van een bepaalde plek.

Pole-position voor periodetitel

Naast de strijd om de derde plaats ligt Willem II op pole-position om de vierde periode te winnen. De Tilburgers voeren de lijst aan met 20 punten uit acht wedstrijden. Bij een overwinning op Jong FC Utrecht kán prolongatie van het Bronzen Kampioensschild een feit zijn. Daarvoor zijn de Tricolores afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Bij een driepunter van Willem II, een nederlaag van Heracles Almelo (negentien punten) en puntverlies van Jong Ajax (achttien punten) is de periodetitel binnen. Daarmee is de rol van Willem II in de vierde periode nog niet uitgespeeld. Elton Kabangu en Jizz Hornkamp zijn namelijk genomineerd in de categorie ‘Beste Speler’. Met elf goals voor Kabangu en acht goals voor Hornkamp is het spitsenduo met recht succesvol en productief te noemen. Naast de twee Willem II’er zijn ook Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven) en Elías Már Ómarsson (NAC). De winnaar wordt vanavond om 19.45 uur in het schakelprogramma van ESPN bekendgemaakt. 

 

Afbeelding
ek
Kabangu scoorde in deze periode 6 goals en verzorgde 2 assists.

Wedstrijd met grote belangen

Nu we alles op een rijtje hebben staan, kunnen we concluderen dat Willem II – Jong FC Utrecht een wedstrijd met grote belangen is. De Tricolores zijn er veel aan gelegen om de volle buit te pakken in het Koning Willem II stadion, waar de aftrap om 20.00 uur plaatsvindt. Het duel is live te volgen via het schakelkanaal op ESPN 1, Willem II Radio op JUKE en het Matchcenter op deze website. 

 

Bericht delen