Superboeren vechten voor laatste play-offkans
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Voor Willem II staat deelname aan de play-offs inmiddels vast. De Tricolores kunnen zich richten op het behalen van de vierde periodetitel en op een zo hoog mogelijke eindklassering. Voor tegenstander De Graafschap verdween het aantrekkelijke competitietoetje vorige week aardig uit zicht door een thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. Om de achterstand op de nummer acht op de ranglijst goed te maken moeten de Superboeren nog vier wedstrijden vol aan de bak, te beginnen in Tilburg. 



Opleiding


De prestaties van De Graafschap zijn dit seizoen wisselvallig en blijven achter bij de hooggespannen verwachtingen na het aantrekken van de routiniers Alexander Büttner en Siem de Jong, die terugkeerde op De Vijverberg. Opmerkelijk is de doorbraak van een handvol talentvolle spelers uit de eigen opleiding. Camiel Neghli, Philip Brittijn, Basar Önal en Devin Haen speelden zich naar verluidt al in de kijker bij scouts van Eredivisieclubs. 

Afbeelding
cn
De Nederlands-Algerijnse Camiel Neghli (sinds 2014 bij De Graafschap) speelde dit seizoen 31 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij 10 goals en verzorgde hij 5 assists.

Vervelend nieuws

In februari kreeg De Graafschap vervelend nieuws te verwerken. Hoofdtrainer Adrie Poldervaart moest zijn werkzaamheden om gezondheidsredenen neerleggen. Zijn taken worden sindsdien waargenomen door assistent Richard Roelofsen. Gelukkig kon de club deze week melden dat het de goede kant op gaat met het herstel van Poldervaart die de wedstrijd van vorige week vanaf de tribune bekeek. Wij wensen Adrie vanuit Tilburg veel succes bij zijn revalidatie.

Afbeelding
ap
Adrie Poldervaart herstelt van Guillain-Barré Syndroom (GBS), een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken.

Robbemond ontmoet oud-werkgever

Voor Reinier Robbemond is de wedstrijd tegen De Graafschap een weerzien met een oud-werkgever. Hij was als speler vijf seizoenen actief in Doetinchem. In 2021 keerde hij er terug als hoofdtrainer, maar mocht het seizoen na tegenvallende resultaten niet afmaken. Eind vorig jaar was de uitwedstrijd van de Tricolores tegen De Graafschap de eerst wedstrijd onder zijn leiding na het vertrek van Kevin Hofland. In Doetinchem werd het 0-3. 



Alexander Isak

Het laatste bezoek van de Superboeren aan Tilburg dateert uit 2019. Ook toen trok Willem II aan het langste eind. Alexander Isak, de laatste tijd prima op dreef in Newcastle, tekende toen voor twee Tilburgse treffers. De derde kwam op naam van Fernando Lewis. 

Deze assist van Alexander Isak ging de afgelopen dagen de wereld over. 



Zure nasmaak

Willem II wil de zure nasmaak van de late tegentreffer in Breda wegwerken en De Graafschap strijdt nog altijd voor een plaats in de play-offs. Alle ingrediënten lijken dus aanwezig voor een aantrekkelijk duel in een weer vol Koning Willem II stadion. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd vanaf 21.00 uur rechtstreeks te volgen op ESPN, Willem II Radio en ons Matchcenter

 

Bericht delen