Tandenloos Willem II snel uitgebekerd

Willem II ligt uit het bekertoernooi. En enthousiast spelend RKC haalde in eigen huis hard uit: 3-0. Willem II had weinig in te brengen in Waalwijk, waar het ruim een maand geleden nog wist te winnen.

Op papier was het een alleraardigst affiche. Een heuse streekderby in de eerste ronde van het bekertoernooi. Spannend werd het echter nooit.

Duur balverlies

Na een aftastend begin trok Willem II het spel naar zich toe. RKC liet het balbezit aan de Tilburgers en probeerde met snelle omschakelingen gevaar te stichten. De thuisclub slaagde prima in die opzet. RKC-trainer Joseph Oosting had veel van zijn basisspelers rust gegund. Hun vervangers speelden fris en onbevangen. Bovendien waren ze dodelijk effectief. De eerste echte kans was direct raak. De eerste helft was halverwege toen Leeroy Owusu slordig balverlies leed op eigen helft. RKC kwam er snel uit en Lennerd Daniels bediende Illiass Bel Hassani op maat: 1-0.

Grim grijpt in

Willem II stelde er weinig tegenover. De gasten wisten zich nauwelijks raad met het balbezit. Te veel spelers zaten niet lekker in de wedstrijd, wat tot uiting kwam in slordigheden, matige aannames en misverstanden. Dat had ook te maken met het spel van de thuisclub. RKC hield de ruimtes klein en speelde goed georganiseerd. De Tricolores kwam in de eerste helft tot niet één uitgespeelde kans. In de rust greep trainer Fred Grim in. Godfried Roemeratoe en Ringo Meerveld kwamen in de ploeg voor Pol Llonch en Görkem Saglam.

Stroperig spel

Met de beste bedoelingen begon Willem II aan de tweede helft, maar binnen drie minuten ging het weer mis. Een door Driess Saddiki ongelukkig van richting veranderde bal belandde zomaar voor de voeten van Finn Stokkers. De stand-in voor Michiel Kramer omspeelde Timon Wellenreuther en verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg. Het maakte de missie voor het stroperig spelende Willem II er niet makkelijker op. Met Derrick Köhn, Argyris Kampetsis en John Yeboah probeerde Grim nieuw elan in de ploeg te brengen, maar de verse krachten konden het verschil niet maken.

Buitenspeldoelpunt

Pas na ruim een uur spelen kregen de Tricolores de eerste serieuze  kans, maar doelman Issam El Maach had een antwoord op de kopbal van Mats Köhlert. Niet lang daarna gooide RKC de wedstrijd in het slot. Yassin Oukili behield het overzicht in het Tilburgse strafschopgebied en invaller Saïd Bakari haalde de trekker over: 3-0. Het was over en sluiten voor Willem II, want de ploeg van Grim was niet bij machte om er nog een wedstrijd van te maken. Verder dan een buitenspeldoelpunt van Kwasi Wriedt kwamen de gasten niet. Na het teleurstellende optreden in Waalwijk kan de blik weer op de competitie. Zondag speelt Willem II de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht.