Terug op het hoogste niveau: nu ook in Tilburg
Auteur
Etienne van Breugel
Fotografie door
Toin Damen

Op zondag 18 augustus trapt Willem II om 14.30 uur in het Koning Willem II stadion af tegen Go Ahead Eagles. Na twee jaar afwezigheid op het hoogste niveau spelen de Tricolores hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een vol - en ongetwijfeld kolkend - stadion.

Na een verrassend punt vorige week uit tegen Feyenoord wacht zondag Go Ahead Eagles. Met technisch en aantrekkelijk voetbal behaalden de Deventenaren de negende plaats en dus een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Die werden gewonnen en zo mochten de Eagles in de voorronde van de Conference League aantreden tegen het Noorse SK Brann uit Bergen. Na de 0-0 thuis, werd in Bergen met 2-1 verloren.

Keerzijde van het succes, zeker voor een club van het kaliber van Go Ahead Eagles: uitblinkers hebben zich in de kijker gespeeld en mooie transfers lonken. Bij Go Ahead Eagles maakte keeper Jeffrey de Lange (vorig seizoen elf keer de nul) de overstap naar Olympique Marseille. Eerder deze zomer vertrok spits Willum Willumson na een succesvol seizoen in Deventer voor een recordbedrag naar Birmingham City.

Afbeelding
sANDRA

Vergeten te scoren 
Met het vertrek van Willumson en de blessure van spits Oliver Edvardsen hebben de Eagles dit seizoen wat moeite om het doel van de tegenstander te vinden. Ook in de eerste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Fortuna Sittard, brak dat de club lelijk op. Terwijl ze nagenoeg de gehele eerste helft veruit de bovenliggende partij waren, vergaten ze te scoren, en dan steekt steevast een aloude voetbalwet de kop op: eindstand 0-2.

Veel wisselingen 
Waar de Eagles dit seizoen veel spelers zagen vertrekken - naast de al eerdergenoemde De Lange en Willumson werd ook afscheid genomen van Philippe Rommens (Ferencvaros), Bas Kuipers (FC Twente) en Dario Serra (Spanje) - kon technisch manager Paul Bosvelt ook een paar contractverlengingen realiseren (Joris Kramer, Jamal Amofa en Finn Stokkers) en een aantal versterkingen binnenhalen. Deze week nog kwam de Finse international Oliver Antman over van FC Nordsjaelland en tekende een contract tot 2027. Daarmee lijkt trainer Simonis de laatst gewenste aanvallende impuls binnen te hebben. Eerder werd al Mathis Suray van FC Dordrecht overgenomen (13 goals vorig seizoen) en versterkte de club zich met middenvelder Calvin Twigt (FC Volendam).

Verzorgd voetbal 
Ongetwijfeld zullen de Deventenaren hun valse start tegen Fortuna Sittard recht willen zetten, maar de Tricolores zullen het goede gevoel van de vorige wedstrijd - 1-1 uit tegen Feyenoord - ook een vervolg willen geven. Met twee clubs die verzorgd voetbal spelen wordt het ongetwijfeld een mooie wedstrijd om naar te kijken. Ingmar Oostrum is de arbiter van dienst; hij wordt vergezeld door assistent-scheidrechters Jansen en Beijer, vierde official Vereijken en VAR Vos.

Bericht delen