Titanenstrijd in Tilburg
Auteur
Enrico van den Elshout

Willem II en Heracles Almelo degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en spraken beiden als doelstelling uit om aan het einde van dit seizoen weer te promoveren. Heracles ligt met de huidige koppositie goed op koers, de Tricolores kunnen de achterstand op de koploper bij winst tot drie punten terug brengen. 

  

Heracles schoot dit seizoen uit de startblokken en wist dankzij acht overwinningen en een gelijkspel direct beslag te leggen op het eerste periodekampioenschap. Na die tijd is het elftal van de Tilburgse trainer John Lammers wat gaan kwakkelen. Op bezoek bij PEC Zwolle en Almere City werd onlangs in beide duels met 3-2 verloren, waardoor de concurrenten dichterbij zijn gekomen. 

  

Trefzeker 

Emil Hanson is op dit moment met zeven treffers clubtopscoorder, op de voet gevolg door Samuel Armenteros met zes treffers. De Almelose aanvallers zijn sowieso trefzeker want met 34 doelpunten is Heracles met afstand het meest productief van alle teams in de Keuken Kampioen Divisie. 

Oude bekenden 

Heracles-aanvaller Samuel Armenteros was in het seizoen 2014-2015 voor de Tricolores actief. De spits met Zweedse nationaliteit werd voor een seizoen van het Belgische RSC Anderlecht gehuurd en kwam dat seizoen tot elf treffers. Of hij vanavond van de partij is, was donderdag nog de vraag. Trainer John Lammers speelde in de jaren '80 en '90 in totaal drie seizoenen als spits voor Willem II en kwam daarin tot negen treffers. Daarnaast was hij in de periode van 2004 tot 2007 ook als jeugdtrainer voor de Tricolores actief. 

Goede resultaten 

De statistieken van deze wedstrijd wijzen op een voordeel voor Willem II. De laatste vijf ontmoetingen in Tilburg werden allemaal gewonnen en daarin wist Heracles Almelo slechts eenmaal te scoren. Willem II weet over het algemeen vrij gemakkelijk het doel in deze onderlinge wedstrijden te vinden, getuige de grootste thuisoverwinning van 5-0 vier seizoenen geleden. Volledigheidshalve moet ook gezegd worden dat elf jaar geleden met maar liefst 2-6 van Heracles werd verloren. 

Strijdvaardig 

In aanloop naar deze wedstrijd klonk trainer Lammers eerder deze week strijdvaardig. 'We willen de drie punten meenemen naar Almelo. Ik wil durf en lef zien. We kunnen heel goed voetballen en moeten dat laten zien.' 

  

Afwezig

Naast 'twijfelgeval' Armenteros ontbreken bij de Almeloërs Robin Polley, oud-Willem II'er Ismail Azzaoui, Anas Ouahim, Abed Nankishi en de geschorste verdediger Mateo Leš.

Bericht delen