Topmaand februari gaat van start
Auteur
Wouter Janssen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Met wedstrijden tegen SC Cambuur, De Graafschap, ADO Den Haag en Roda JC heeft de schrikkelmaand voor Willem II enkel sterke tegenstanders in petto. Tegen nummer 7 Cambuur trapt het team van Peter Maes vanavond de op papier pittige reeks wedstrijden af.

Na gelijke spelen tegen de twee Jong-teams is het gat met runner-up Roda JC nog zes punten. Dat dat verschil groter is geweest, is geen extra reden om het februariprogramma te vrezen. Drie van die vier duels worden in Tilburg gespeeld en in de thuishaven liet Willem II dit seizoen slechts vier punten liggen. Uit de eerste ontmoetingen tegen het kwartet tegenstanders pakte Willem II in totaal zeven punten. 

Van die vier clubs wist enkel Cambuur dit seizoen van de Tricolores te winnen. In speelronde 6 werd met 1-0 in Leeuwarden verloren, waarna Willem II op plek 12 bivakkeerde en de Friezen op plek 3. Die verhoudingen zijn inmiddels rigoureus omgegooid. De dag na dat verlies begon in het Koning Willem II stadion het Peter Maes-tijdperk. Het resultaat daarvan is bekend.

Afbeelding
Maes
Peter Maes kijkt één dag voor zijn start bij Willem II naar de uitwedstrijd in Leeuwarden

Wat te weten over Cambuur? 
Midden oktober keerde bij Cambuur Henk de Jong weer terug als hoofdtrainer. De markante trainer zette kort na zijn aanstelling een uitstekende reeks neer door in zeven wedstrijden op rij vijfmaal te winnen en twee keer gelijk te spelen. Daarna kwam er zand in de Cambuur-machine, met afgelopen maandag een 1-2 nederlaag tegen laagvlieger TOP Oss als dieptepunt.

Afbeelding
meerveld

Cambuurs nieuwste aanwinsten Vito Wormgoor (voormalig verdediger van ADO en De Graafschap) en Sparta-huurling Agustín Anello (spits) doen vanavond nog niet mee. De enige doelpuntmaker van de ‘heenwedstrijd’, Youns El Hilali, is verhuurd aan een Serie C-club. 

‘Mannelijke ploeg’ 
De Jong blikt op de Friese clubkanalen vooruit op het treffen. ‘Willem II is echt een mannelijke ploeg. Ze beschikken over veel ervaring en hebben verschillende wapens. Ze staan niet voor niets bovenaan.’ Maes zei donderdag over Cambuur dat ‘het een sterk team is dat periodiek goede prestaties levert, maar de resultaten zijn wisselvallig.’ 

Jubilerend Tifosi 
Willem II – SC Cambuur is nagenoeg uitverkocht en staat in het teken van het 20-jarige bestaan van sfeeractiegroep Tilburg Tifosi. Het is dan ook de vraag of en wat de creatieve supporters vrijdagavond voor mooie plannen hebben. De wedstrijd wordt geleid door Erwin Blank en wordt live uitgezonden bij ESPN3. Niet-abonnees kunnen de wedstrijd ook volgen via het Matchcenter of via Willem II Radio.

Bericht delen